MRT 28
Wanneer:
19:30 tot 22:00
Wie:
Alzheimer Café Heusden
Wat:
Informatie over project ‘Ken je mij’
Waar:
Ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat, Vlijmen

Alzheimer Café Heusden met thema Muziek en Dementie

Op donderdag 28 maart vindt weer het Alzheimer Café Heusden plaats. Het thema is dit keer  Muziek en Dementie. Als gastsprekers treden die avond Mats Lodenstijn en Stephan Peters op.

Hoe kun je muziek inzetten bij mensen met dementie? Met muziek kun je veel bereiken: samen muziek luisteren of muziek maken kan ontspannend werken, kan de stemming verbeteren en kan voor afleiding zorgen bij stressvolle momenten. En muziek biedt nieuwe contactmogelijkheden als communicatie met woorden moeilijk wordt of niet meer mogelijk is. Doordat het muzikale geheugen heel lang intact blijft, levert muziek een waardevolle bijdrage aan het levend houden van herinneringen. Maar het geeft vooral ook heel veel plezier en geeft het leven van mensen met dementie weer wat glans.

Gastsprekers op die avond: Mats Lodenstijn en Stephan Peters, beiden conservatorium achtergrond en professioneel zanger. Zij hebben met Schakelring het project ‘Ken je mij’  opgezet. Hierbij maken zij met / voor mensen met (gevorderde) dementie muziek. Zij zullen uitleggen wat muziek doet met het brein van iemand met dementie en vooral: hoe kan de mantelzorger muziek inzetten in de thuissituatie.

Om 19.30 uur gaat het café open. Het programma start om 20.00 uur. Om 21.30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22.00 uur. U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

13-3-2019 © tekst  Alzheimer Café Heusden, foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee