17 februari 2019 |
0
0
FEB 21
Wanneer:
19:00
Wie:
HTR-TV
Wat:
‘Anders dan Anders’ met schrijver/taalkundige Wim Daniëls
Waar:
HTR-TV (kanaal 42 Ziggo)

Wim Daniëls en burgemeester Willemijn van Hees bij HTR

De HTR heeft komende week twee interessante uitzendingen op het programma staan. Op donderdag 21 februari vertelt Wim Daniëls aan Jacqueline Fenn over het ontstaan van de typisch Brabantse afscheidsgroet HOUDOE! En op zaterdag 23 februari in de Tafel van Heusden interviewt Leo Swaans burgemeester Willemijn van Hees over haar eerste honderd dagen als burgemeester van Heusden.

Wim Daniëls met HOUDOE!

Inmiddels is het 115e boek van schrijver/taalkundige Wim Daniëls met de titel HOUDOE! verschenen. Het dialect mag dan langzaam verdwijnen, maar dit allermooiste Brabantse woord zal volgens hem altijd blijven bestaan. In ‘Anders dan Anders’ vertelt Wim Daniëls aan Jacqueline Fenn over het ontstaan van deze typisch Brabantse afscheidsgroet. En waarom hij juist over dit bijzondere woord een boek wilde schrijven. Uitzending donderdag 21 februari vanaf 19.00 uur op HTR-TV (kanaal 42 Ziggo) of kijk op htrmedia.nl/tv.

Burgemeester Van Hees in ‘De tafel van Heusden’

Komend weekend zendt de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR) een nieuwe aflevering uit van ‘De tafel van Heusden’. Op 12 november 2018 werd Willemijn van Hees, toenmalig burgemeester van Geertruidenberg, benoemd als nieuwe burgemeester van de gemeente Heusden. Ze is de opvolger van Jan Hamming en waarnemer Roel Augusteijn. Op 19 februari is zij dus honderd dagen burgemeester en zijn haar wittebroodsweken voorbij. De 83e uitzending van De tafel van Heusden staat in het teken van deze honderd dagen. Reden voor presentator Leo Swaans om de burgemeester uit te nodigen aan De tafel van Heusden.

Burgemeester Willemijn van Hees en HTR presentator Leo Swaans bij hun kennismakingsinterview in november 2018. (foto Ad Kraamer)

Van Hees en Swaans praten onder andere over de portefeuille van de burgemeester. Hoe gaat het Van Hees persoonlijk na de overstap vanuit Geertruidenberg, hoe ervaart zij het leiden van de raadsvergadering, wat zijn voor haar overwegingen om bijvoorbeeld een drugspand te sluiten, hoe was het om betrokken te zijn bij het wereldkampioenschap van inwoner Michael van Gerwen, welke aantekeningen maakte zij zoal in haar notitieboekje, waarom kreeg het provinciebestuur onlangs een roze taart van haar en wat zijn haar persoonlijke doelen?

De HTR-uitzending op Ziggokanaal 42 is op zaterdagavond 23 februari om 19.00 uur. Het programma wordt herhaald op zondag 24 februari om 20.00 uur. Meer informatie op de site van HTR www.htrmedia.nl, waar ook via ‘uitzending gemist’ deze aflevering, maar ook eerdere uitzendingen, bekeken kunnen worden.

Burgemeester Willemijn van Hees en HTR presentator Leo Swaans bij hun kennismakingsinterview in november 2018. (foto Ad Kraamer)

17-2-2019 © tekst en foto’s HTR

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee