28 februari 2019 |
0
5

Unne opwermer uit de ouwe doos

Geïnspireerd door de facebook- groepen: ’De Vliedberg (een wijk tussen Maasroute en dijk)’ en ‘Vrienden die Kuijk nou en ooit leuk vinden’, besloot ik vanaf mijn overwinter-adres weer eens in mijn zwart-wit negatievenarchief te gaan rondkijken. Daterend uit de periode 1977-1988 toen ik voor het toenmalig weekblad de Vlijmscherper de foto’s maakte. Het mooie van die facebook-groepen is de totale ongedwongenheid waarmee de foto’s worden geplaatst. School- trouw- en communiefoto’s uit familiealbums, in fotolijstjes, soms vanaf een krantenpagina of in het album compleet met de fotohoekjes gefotografeerd. Van alles passeert de revue.

Altijd zijn de foto’s een feest van herkenning en dus veel prachtige en soms ontroerende reacties van de bezoekers. Rondkijkend of ik hier iets aan bij kan dragen bekeek ik een stapel negatieven en omdat het bijna carnaval is kreeg ik het idee wat foto’s te selecteren en deze als een soort opwermer op HalloHeusden te plaatsen. Carnavalsprinsen, Kuijkse Kwasten, Kletsmajers, Snertkonsert, optochtdeelnemers, intochten en bekende figuren, ze zitten er allemaal in. Voor de bovengenoemde groepen blijft er nog genoeg over om later eens wat oude plaatjes te plaatsen. Fijne carnaval!

27-2-2019 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee