07 februari 2019 |
0
0
FEB 12
Wanneer:
16:30
Wie:
Het Pieck
Wat:
Presentatie Junglebook
Waar:
De Voorste Venne

Naar hartenlust experimenteren bij Het Pieck

Kom naar hartenlust ontdekken, experimenteren en creëren bij Het Pieck, hét centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Heusden.  Er starten weer allerhande nieuwe kinderworkshops bij het Pieck. Zo kun je bij Christa op creatieve wijze kennismaken met muziek, of je springt op de kunstcarrousel waar Marianne met haar workshop BoschBeesten een ronde meedraait. Bij het kinderatelier is een creatieve cursus voor vloggers en reporters en musicalsterren in de dop presenteren zich met Junglebook.

Christa van Hulten geeft in februari proeflessen creatief met muziek speciaal voor jonge kinderen. Er is een proefles voor groep 1 en 2 (op 13 februari) én een proefles voor groep 4, 5 en 6 (op 20 februari). In Christa haar lessen kun je mee op ontdekkingsreis in de wereld van muziek. Je leert wat al die bolletjes en geheimzinnige tekentjes op die 5 lijntjes nu eigenlijk betekenen, je leert wat ritme en toonhoogte is door het gebruik van allerlei (slag)instrumenten en je maakt kennis met heel veel verschillende instrumenten zodat je kunt ontdekken welk instrument bij je past!

Is zingen, toneelspelen en dansen meer iets voor jou? Kom dan kijken naar de uitvoering van Junglebook! De kinderen die musical lessen volgen sluiten het eerste blok lessen af met een presentatie op dinsdag 12 februari om 16.30 uur. Vind je het leuk? Instromen in het 2e blok is mogelijk!

En wist je al van de kunstcarrousel op het Pieck? Deze carrousel draait op dinsdag middagen, elke keer vanuit een andere discipline of thema. In Maart ga je onder begeleiding van kunstenares Marianne van Heeswijk BoschBeesten maken. Fantasiebeesten geïnspireerd op het werk van de kunstenaar Jeroen Bosch. Tijdens de lessen ga je werken met verschillende materialen en technieken. Zo ga je met plaatjes uit boeken en tijdschriften knippen en plakken, en gebruik je knopen, deksels, doppen, touwtjes, of wat je ook maar kunt vinden!

Multimedia

Op woensdagmiddagen kunnen vloggers en reporters hun slag slaan bij het kinderatelier multimedia door Irma. Daar start een twee wekelijkse workshop van 5 bijeenkomsten waarbij je aan de slag gaat met fotografie en film en allerlei zaken die daarmee te maken hebben. Je maakt bijvoorbeeld je eigen camera obscura (de eerste camera ter wereld) waarmee je jouw wereld op z’n kop zet! Of een spel met zelfgemaakte foto’s. Als vlogger in de dop word je uitgedaagd je filmpje nóg interessanter te maken met handige tips en tricks. Naast digitale media gebruik je ook beeldende technieken zoals zagen, knippen, verven en plakken, bijvoorbeeld als je portretten maakt in de stijl van de oude meesters. Een moderne cursus dus met een vleugje nostalgie.

Noteer ook vast in je agenda: Pieck festival in de Voorste Venne op 6 en 7 April! Op dit festival is, óók voor kinderen, van alles te beleven! Zoals leuke workshops om te doen en allerlei presentaties om te zien, waaronder de herneming van de musical Junglebook!

Voor aanmelden en info bezoek je de website; www.hetpieck.nl

7-2-2019 © tekst en foto Het Pieck 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee