14 februari 2019 |
0
1

Kom mee naar buiten allemaal

Het belooft een prachtig zonnig weekend te worden! Fietsen, wandelen of met de auto op pad? Wij geven je een paar suggesties. Meer weten? Ga naar: www.hbtheusden.nl/evenementen.

Halvezolenroute

Deze kunstroute leidt je op eigentijdse wijze door de regio, van Geertruidenberg, via Raamsdonk, Waspik, Waalwijk naar Drunen (of andersom). Spring op de fiets en ontdek de verhalen Lees meer

Wandelen op Nederhemert-Zuid

Ze staan er weer! Duizenden akonieten en sneeuwklokjes in volle bloei. Vanaf Heusden parkeerplaats Oost loop je via de Mastdijk naar het pontje van Herpt. Aan de overkant steek je over richting Bern en volg je de Moffendijk – Kasteellaan. Deze wandeling is heen en terug ruim 8 km. Vergeet je camera niet!

NIEUW! Autoroute ‘Brabant Bevrijd’

In 2019 staat Brabant stil bij 75 jaar vrijheid. Ben je geïnteresseerd in persoonlijke verhalen die zich afspeelden in de periode rondom de bevrijding van Brabant en wil je een beeld vormen van hoe de bevolking in de dagen rond september tot november 1944 de bevrijding beleefde? Leg dan de nieuwe autoroute Brabant Bevrijd af. De route is 237 km lang en is te volgen met behulp van de Brabant app ‘brabant vertelt’. De route voert onder meer door Elshout. Daar vertellen de gezusters Veltman het verhaal van hun vader, die 47 soldaten hielp met onderduiken in de directe omgeving. Meer informatie vind je hier.

14-2-2019 © tekst en foto’s HBT

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee