21 februari 2019 |
0
0

Heusden ondersteunt Young Solar Challenge

Mede dankzij steun van de gemeente Heusden komt de Young Solar Challenge naar Heusden. In het weekeind van 14 en 15 juni vindt in de havens bij de vesting Heusden een zonnebootrace plaats waaraan ook leerlingen van het d’Oultremontcollege uit Drunen deelnemen. De gemeente ondersteunt het evenement met € 12.500. 

Volgens wethouder Thom Blankers zijn er meerdere redenen waarom de gemeente het evenement naar Heusden haalt. “Allereerst gaat het ons erom dat we jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek, met name vanwege de maakindustrie in onze gemeente. Daarnaast past de Challenge heel mooi bij onze duurzaamheidsambities. En natuurlijk is het een geweldig evenement om binnen onze gemeentegrenzen te hebben, zeker tegen het prachtige decor van de vesting Heusden.”

Enthousiasme voor techniek

De Young Solar Challenge is een evenement voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar en heeft als doel jongeren enthousiast te maken voor techniek. De jongeren bouwen zelf hun zonneboot waarmee ze vervolgens deelnemen aan vier race-evenementen. De eerste editie van de Young Solar Challenge vond plaats in 2014.

Het d’Oultremontcollege doet voor de derde keer mee aan het evenement. Net als twee jaar geleden is een groep van acht leerlingen van het Technasium druk bezig met de bouw van de boot. Een andere groep leerlingen richt zich op de werving van sponsors. Uiteindelijk stapt één leerling straks in de boot om deel te nemen aan de wedstrijden.

21-2-2019 © tekst gemeente Heusden, foto Wil Gulpen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee