08 februari 2019 |
0
2

Het zijn de mensen die het doen

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel. 

Ik droom weleens dat mensen hun afval netjes  gaan opruimen in de gemeente Heusden. Dat zal niet iedereen doen, want als ik door het dorp loop of fiets, ligt er nogal wat. Als je  blikjes of flessen van huis meeneemt op pad en als het dan leeg is, neem het dan weer mee terug naar huis of doe het in een afvalbak of container en liever niet in het plantsoen of langs de weg.  Als je naar de container voor restafval gaat, dan moet je wel je pasje meenemen voor de goede container. En geen restafval in de kledingcontainer doen, wat volgens de mensen van Twiddus heel vaak gebeurt. En glas dat niet in glascontainer past,  zet dat niet naast de glascontainer, maar neem dat mee als je toch naar de milieustraat moet.

Een paar dagen door de gemeente wandelen en fietsen, dan zie je dit:

Rijd dan naar een andere container als de kledingcontainer op de Oliemaat vol is. Iedere maandagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt de container door Twiddus geleegd.

Op maandag zitten die afvalbakken door zakken met restafval hartstikke vol. En liggen vaak ook lege dozen naast. Als je met de fiets boodschappen doet, laat dan de dozen niet achter op de grond.

Dat snoeiafval van de gemeente om 16.00 uur nog midden op het trottoir in de Mommersteeg ligt is een slecht voorbeeld voor de burger.

Er zijn nog steeds mensen die vergeten om de poep van hun hond op te ruimen. Dat is niet prettig voor de gebruikers van trottoirs en winkeliers van het Plein in Vlijmen.

Iemand heeft kennelijk geen dorst meer of het bier is zijn merk niet. Hij of zij had de flesjes ook leeg kunnen gooien en daarna in de glasbak kunnen doen.

Deze rotzooi ligt bij de oprit A59 in Vlijmen, vlakbij de zendmast. Bouw- en sloopafval met veel moeite daar neergegooid, kun je ook naar Van den Dungen of Van Erp brengen.

In de Burgemeester Schweitzertunnel hebben mensen vuurwerkverpakkingen, afval, dozen en sigarettenpeuken laten liggen. En de tunnel versierd met graffity-tags.

Langs de oprit A59 gooien mensen hun rotzooi uit het raampje. Je zou het ook even kunnen bewaren tot je thuis of op het werk bent.

Voorgevel schilderen, emmer schoonmaken en dan snel naar huis.

Als iedereen zijn eigen rotzooi opruimt, dan krijgen we een mooier en schoner Heusden. Want dat het allemaal nette mensen zijn, is wel duidelijk; thuis willen ze die rotzooi niet, in de openbare ruimte maakt niet uit. Toch raar dat je dit thuis rotzooi vindt en buiten de deur niet!

8-2-2019 tekst Tonnie van Bokhoven, foto’s Tonnie van Bokhoven en Ad van Kessel

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee