21 februari 2019 |
0
0
MRT 17
Wanneer:
14:00 tot 17:00
Wie:
Focolare
Wat:
Themamiddag: ‘Gekend maakt bemind; in dialoog met het Jodendom’
Waar:
Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253 VP te Nieuwkuijk

Gedenkdag Chiara Lubich 2019

Op 14 maart 2008 overleed Chiara Lubich, stichtster van de Focolarebeweging. Op zondag 17 maart wordt de jaarlijkse gedenkdag gehouden in Mariënkroon met een themamiddag: ‘Gekend maakt bemind; in dialoog met het Jodendom’.

“Een christen kan geen antisemiet zijn, wij delen dezelfde wortels.’’ Dit zei paus Franciscus in een toespraak gehouden in 2018. Chiara Lubich zelf heeft in de loop van haar leven betekenisvolle contacten met Joden mogen hebben. Van een belangrijke ontmoeting van haar met de Joodse gemeenschap B’nai B’rith in Argentinië, zullen beelden worden getoond. Verschillende onderwerpen komen aan bod: ‘Joods leven’ door mevrouw Anne-Maria van Hilst (onder andere verbonden aan het Joods Historisch Museum te Amsterdam); ‘het lijden van het Joodse volk’ door Marcel Broesterhuizen; ‘de relatie van de Kerken met het Jodendom voor en na het Tweede Vaticaans Concilie’ door Leon Evers. De middag wordt opgeluisterd door Kaliana Rachel Asare (gitaar en zang) en Thomas Ruffmann (viool). Alle belangstellenden zijn welkom.

Zondag 17 maart, inloop 13.30 uur, aanvang 14.00 uur; einde 17.00 uur, Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253 VP te Nieuwkuijk. Entree:€ 10,-, over te maken op NL83 RABO 0304 5579 00 t.n.v. Stichting Werk van Maria, o.v.v. Gedenkdag 2019. Aanmelden: via evenementen@focolare.nl.

21-2-2019 © tekst Focolare, archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee