23 februari 2019 |
0
0

De Kroon op het werk, Pleinpaviljoen officieel geopend

Driekwart eeuw geleden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog sloeg een V-1 een gapend gat in het hart van Vlijmen. Op deze plaats verrees het Plein. Maar na de wederopbouw verouderde het Plein van lieverlee en kwamen er plannen voor een algehele renovatie. Meer dan vijfentwintig jaren duurde deze discussie, maar nu na jaren van plannen en bouwen heeft Vlijmen uiteindelijk een mooi centrumplein.

Werd afgelopen zomer middels het Vlijmens Spektakel de afloop van de bouw van de Oostwand met winkels en appartementen gevierd, ditmaal werd er stilgestaan bij de opening van het aan de kop van het Plein gelegen Paviljoen. Afgelopen vrijdag 22 februari werd dit feestelijk gevierd door Ondernemingsvereniging Vlijmen. Omdat er in de afgelopen dertig jaar boeken vol geschreven zijn over het opknappen van het Plein kon wethouder Mart van de Poel het kort houden en hij maakte weinig woorden vuil aan de opening van het Paviljoen. “We gaan vooral vooruit kijken”, zei hij, noemde het de zoveelste mijlpaal, de kers op de taart en vooral een feestje van de ondernemers. Daarna startte, terwijl koor Très Jolie uit Nieuwkuijk “Vlijmen, Parel van de Langstraat” zong, een lichtshow. Gaandeweg deze show lichtte ook het lichtkunstwerk in de kroon van het Paviljoen op. Zodoende kregen de aanwezigen alvast een voorproefje van hoe het geheel er gaat uitzien, want na de show doofde het licht in de kroon van corstenstaal weer, omdat er nog een en ander aan aangepast moet worden. Koor Très Jolie zong ondertussen heel toepasselijk “Une belle Histoire” (een mooie geschiedenis), want dat blijft het!

Ook al omdat ook alle secties in het Paviljoen nog niet uitgebaat worden – alleen Marcel’s bloemenshop en Bas kappers zijn al in bedrijf, in het gedeelte waar Vis- en Palingpaleis Vlijmen zich gaat vestigen is en was men zelfs tijdens deze opening nog druk bezig met de inrichting – volgt er straks nòg een officiële opening.

Wordt dus vervolgd ……

Reacties of aanvullingen op dit of vorige artikelen? Mail naar redactie@halloheusden.nl

Foto’s zijn te vergroten door op het vergrootglas te klikken.

© 2019, tekst en foto’s Ben Libregts.

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee