FEB 02
Wanneer:
11:30
Wie:
Heusdense bibliotheek
Wat:
Speciale voorleesbrunch peuters en kleuters
Waar:
Gebouw bibliotheek Vlijmen

Voorleesontbijt in bibliotheek Vlijmen

Van 23 januari t/m 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Ook Bibliotheek Heusden doet mee aan dit evenement en organiseert op 23 januari een Voorleesontbijt in de Voorleesontbijt voor de kinderopvang in de omgeving. Op zaterdag 2 februari is er voor alle peuters en kleuters uit de gemeente Heusden een speciale voorleesbrunch.

Ook dit jaar hebben zijn er weer bijzondere voorlezers, onder andere Burgemeester Willemijn van Hees en de Voorleeskampioen van 2018 Kees Jan de Bruijne. Zij lezen de peuters voor uit het prentenboek van het jaar ‘Het huis van Harry’, van Leo Timmers. Een verhaal over de dikke kater Harry met een klein hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar plaats in de laatste week van januari, soms uitlopend tot in de 1e week van februari. De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt, waaraan honderden scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, en gastouders deelnemen.

Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind.

Voorleesbrunch in bibliotheek Vlijmen

Op zaterdag 2 februari is er voor alle peuters en kleuters uit de gemeente Heusden een speciale voorleesbrunch, mede mogelijk gemaakt door de Emté in Vlijmen. Harry de mollige Siamese kat is verdwaald! Wat zijn er een hoop verschillende huizen in de buurt! Maar waar is nou toch het huis van Harry? Wil jij ook weten hoe het prachtige verhaal ‘Een huis voor Harry’ afloopt? Kom dan zaterdag 2 februari naar de bibliotheek in Vlijmen. Met een kleine voorleesvoorstelling en een lekkere brunch worden daar de Voorleesdagen 2019 afgesloten. Aanvang is om 11.30 uur. Deelname is gratis en  ouders en grootouders zijn natuurlijk welkom om mee te luisteren, aanmelden kan via info@bibliotheekheusden.nl.

17-1-2019 © tekst en uitgelichte foto, bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee