24 januari 2019 |
0
0

Veteranenvoetballer wint Kletsmayersavond

Haorendam kan weer terugkijken op een succesvolle start van het carnavalsseizoen met kletsmayersavonden op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari in buurtcafé De Steeg. In de bussel stonden:  Ludo van Vliet, Michel de Vaan, Ton van Iersel, Koop Drost, Paul Timmermans en Robert van Dijk.

De vrijdagavond was in het begin ook gereserveerd voor de jeugdkletsmaaiers. Prinses Elma reikte een vetpot uit aan Rowdy van Son, die wereldkampioen is geworden met zijn zebravinken en daarmee 2 gouden medailles heeft behaald.  Het waren Tim Muskens en Geert Moonen die de zaal opwarmden, voordat de kletsmayers die streden om de titel optraden. Als Piet en Gijs gingen zij op wereldreis en zochten zij het avontuur.Op zaterdagavond warmden Rita (Maureen van Heeswijk) en Lynn (Laura van Hulten) het publiek in de zaal op. Het duo verpleegkundigen in opleiding liep stage in een ziekenhuis en vertelde onder andere over patiënten met aambeien.

Kletsmayers

Ludo van Vliet is lid van VVV WSAGTH, wat staat voor: Veteranen Voetbal Vereniging Wij Spelen Als Gullie Tijd Het. Hij speelde in dit team van voetballers tussen de 85 + en schijndood. Sommige teamleden speelden met een AED-apparaat op hun rug.

Na het succesvol optreden van de bejaarde voetballer trad Henk de Verlosser (Michel de Vaan) op. Hij was door Onze Vader naar de aarde gezonden. Zijn broer was hem 2000 jaar geleden voorgegaan. Nu wilde Henk de Verlosser weleens weten wat er veranderd was op aarde. Hij logeerde bij de Prins en op weg naar Haarsteeg kwam hij allerlei bekenden tegen.

Kletsmayer Ton van Iersel was met zijn kleinkinderen naar de Efteling geweest. Hij bouwde zijn buut op rondom attracties als de Python en Joris en de Draak.

Uit Drenthe was Koos Stroop (Koop Drost) naar Haarsteeg afgereisd. Hij vertelde over het beroep van zijn vrouw als kraamhulp, waarbij hij naar een stel moest, waarvan de kraamvrouw 28 was en haar man 68 jaar. En dat zorgde voor hilarische situaties.

Paul Timmermans uit Tilburg, de winnaar van vorig jaar, had een verhaal waarbij hij als bokser optrad met een sparringpartner die meer meemaakte buiten de ring dan er binnen.

Piet Piloot (Robert van Dijk) vloog met particuliere vliegtuigen van bekende en onbekende Nederlanders, onder andere voor Arno van den Dungen. Dat deed hij omdat anders zijn broer Jan achter de stuurknuppel zou zitten en die was niet betrouwbaar.

De jury koos dit jaar op zaterdagavond veteranenvoetballer Ludo van Vliet als winnaar van 2019. Ook het publiek op zaterdagavond was het met de jury eens. De publieksprijs ging op vrijdagavond naar de enige kletsmayer van eigen bodem: Henk de Verlosser. Spreekstalmeester Jan van de Griendt en prinses Elma verzorgden de prijsuitreiking. Het publiek heeft ook dit jaar weer volop gelachen om bijzondere personages als: de bokser, voetballer, vliegenier, opa, kraamhulp en verlosser. Ook dit jaar was de organisatie weer perfect. Complimenten voor de organisatie die ieder jaar weer in staat is om zes goede kletsmayers naar Haorendam te halen.

24-1-2019 © tekst Tonnie van Bokhoven, foto’s Arold van der Aa

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee