03 januari 2019 |
3
0

Profileren?

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel. 

Ik was verbaasd door de mededeling van wethouder Kees van Bokhoven dat hij een beetje moe wordt van de vele vragen die raadsleden stellen over de verkeersveiligheid. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Hij vindt dat profileringsdrang van de raadsleden.

Zou hij bang zijn dat hij daardoor zichzelf te weinig kan profileren? Waarom mogen gemeenteraadsleden zich niet meer profileren? Ze zijn toch niet voor niks raadslid geworden. De wethouder roept hard dat de bevolking naar hèm toe moet komen met vragen over de verkeersveiligheid. Hij raadt ook de raadsleden aan om de mensen die klagen over het verkeer of iets te melden hebben daarover te verwijzen naar de gemeente, ze zelf te laten bellen en/of de klacht te melden via de beterbuitenapp, via school of politie. Dat is toch echt het probleem bij een ander neerleggen. Het verkeersprobleem hoort toch echt bij de wethouder thuis die erover gaat.

Als je Van Bokhoven wilt spreken krijg je de secretaresse aan de lijn, die altijd heel vriendelijk is en je doorverbindt met een ambtenaar. En die ambtenaar belt nog terug ook!

Op uitnodiging van Van Bokhoven ben ik 2 jaar geleden bij hem op bezoek geweest om over de problemen bij de oversteek bij de Jumbo op de Akker te praten. Zijn antwoord was dat dit probleem zou worden opgelost als de op- en afrit van en naar de A59 dichtgaat. We hebben het ook gehad over de slechte onderhoudsstaat van de trottoirs in Vlijmen. Daar zou hij naar gaan kijken. Volgens mij heeft hij er ook alleen maar naar gekeken, want ik heb verder nog geen verbeteringen gezien.

Het verhaal van de wethouder is tweezijdig.  De ene keer zegt hij dat raadsleden niks mogen zeggen en de andere keer, als Heusden Eén een vraag over de oversteekplaats bij de Jumbo op de Akker heeft, wordt het onderzocht. Dat is meten met 2 maten. Als raadsleden geen vragen meer mogen stellen namens de bevolking zijn ze alleen maar nuttig als controleurs van het beleid achteraf. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Raadsleden hebben ook een controlerende en signalerende functie. Als ze daar niet mee naar buiten mogen komen, dan zal de wethouder zelf zich meer moeten profileren en zich op straat moeten laten zien.

 

Op straat hoor je de volgende klachten:

Het vrachtverkeer van Helvoirt rijdt door de polder, via het centrum van Vlijmen, heen en terug naar de A59. Dat vrachtverkeer hoeft helemaal niet door Vlijmen heen, maar zou gewoon via Den Bosch naar de A59 kunnen rijden. Dat zou een hoop overlast schelen.

De Tuinbouwweg is voor fietsers hartstikke gevaarlijk.

Vrachtauto’s die geen bestemming hebben op de Tuinbouwweg, horen er niet thuis.

Het oversteken van fietsers die op de Wolput onder het viaduct richting Nieuwkuijk moeten is levensgevaarlijk.

Over veilig kunnen fietsen op de route Mommersteeg-Haarsteeg-Vlijmen zijn ook veel klachten.

De trottoirs in Vlijmen zijn op diverse plaatsen nog steeds in slechte staat.

Dit zijn enkele voorbeelden voor de wethouder waarmee hij zich kan profileren.

 

3-1-2019 © tekst Tonnie van Bokhoven, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

  De trottoirs in Drunen zijn ook op heel veel plaatsen slecht.

  Beantwoorden

  Niet alleen in Vlijmen. In Heusden vesting is de Stadshaven al jaren verzakt en bijna niet meer begaanbaar. De rollatorbaan in de Putterstraat is zo erg ongelijk dat het voor de ouderen niet meer veilig is. De Waterpoort is pas opengebroken geweest door Ziggo, maar zo slecht hersteld voor de woningen dat het er schandalig uitziet.
  Beste wethouder, kijk ook hier eens naar!!
  Anneke Nieuwkerk (bewoner Heusden vesting)

  Beantwoorden

  De doorgang bij de jumbo naar het parkeerterrein aan de achterzijde veroorzaakt dagelijks veel bijna ongelukken…
  Misschien is het een optie om deze af te sluiten..?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee