16 januari 2019 |
0
0

Positief 2019

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel. 

Ik wil toch eens positief schrijven over wat wethouder Van der Poel wil met de facelift van het Van Greunsvenpark. Eindelijk krijgt Vlijmen ook iets. Bijna 1 miljoen gaat er naar het opknappen van dit park. Ik kom er vrij veel en de tranen schieten af en toe in mijn ogen over hoe verwaarloosd het daar is.

Klimop die tot in de toppen van bomen gegroeid is.

Afval van de bomen die op het voetpad blijft liggen.

Een voetpad dat voor mensen die moeilijk ter been zijn moeilijk begaanbaar is.

Slechte aansluiting van het park o.a. naar het Plein.

Hekwerken met daarachter asbest in de grond.

Hondenpoep die mensen die hun hond uitlieten vergeten zijn op te ruimen.

Geen vuilnisbakken aanwezig in het park.

Veel ruimte voor een jongerenhangplek en heel weinig jongeren.

Nou hoop ik dat we een mooi open park krijgen dat toegankelijk is voor iedereen. Met bankjes voor bejaarde mensen, zodat ook zij van de extra centen mee kunnen genieten. Geen park met alleen een plek voor hangjongeren, maar een park met ook speeltoestellen voor kleine kinderen. Het moet een open en mensvriendelijk park worden, een waterpark volgens de wethouder, met voor elk wat wils. Het beeld van Charles Dumernit ‘Pluck den Dagh’ moet op een duidelijk zichtbare plek komen te staan, want de dag moeten we kunnen plukken. We hebben nou een opgeknapt Plein en hopelijk gaat het park goed aansluiten op dit Plein. Dan kan Vlijmen zich profileren bij gebeurtenissen als een Vlijmens Spektakel, een huldiging en dergelijke. Misschien dat mensen met goede ideeën over de inrichting van het park en buurtbewoners die ook in kunnen leveren bij de gemeente. Ik ben positief over de plannen en hoop dat zoveel positiviteit terecht is. We wachten het af.

16-1-2019 © tekst Tonnie van Bokhoven, foto’s Ad van Kessel  

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee