15 januari 2019 |
0
0
JAN 26
Wanneer:
11:00 tot 15:00
Wie:
Directie van Het Gastenhuis
Wat:
opening Het Gastenhuis
Waar:
Witbol 30 in Vlijmen

Open Huis en ‘sneakpreview’ Gastenhuis Vlijmen

Op zaterdag 26 januari opent Het Gastenhuis Vlijmen officieel haar deuren met een open huis. Vlijmen krijgt er hiermee een nieuw, kleinschalig thuis voor mensen met dementie bij. Wie serieuze interesse heeft in een woonplek is ook al eerder welkom, tijdens de ‘sneakpreview’ op donderdag 17 januari. Tijdens deze avond kunnen de op dat moment nog beschikbare appartementen worden bezichtigd en wordt er veel informatie gegeven.

Over Het Gastenhuis

In een Gastenhuis wordt bovenal gewoond en geleefd in huiselijke sfeer. Bewoners worden er geholpen zoveel mogelijk hun eigen identiteit, levensritme en zelfstandigheid te behouden. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers en andere personen uit het eigen sociale netwerk van de bewoners. Dagelijks wordt er vers gekookt in de open keuken, er wordt gezorgd voor voldoende beweging, men gaat veel naar buiten en er is veel aandacht voor sociaal contact. Wie 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft en beschikt over een diagnose dementie, komt in beginsel in aanmerking voor een woonplek. In totaal zijn er 20 appartementen beschikbaar. De leiding van het Gastenhuis ligt in handen van Evert de Groot en Geke Haasjes, die er zelf ook wonen.

Opening 

Het Gastenhuis wordt op 26 januari officieel geopend met een Open Huis. Tussen 11.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Witbol 30 in Vlijmen. Er worden de hele middag rondleidingen gegeven. Ook Annemieke Bambach en Clasien Schakenraad, initiatiefnemers en directie van Het Gastenhuis, zijn aanwezig. Rond 12.00 uur is er een officieel moment in het bijzijn van wethouder Van Steen. Inloop is vrij.

‘Sneakpreview’

Wie de drukte van het Open Huis voor wil zijn en tijdig de laatste beschikbare appartementen wil bekijken, is al eerder welkom. Op donderdag 17 januari organiseren Evert en Geke een ‘sneakpreview’. Tijdens deze avond geven zij een zo compleet mogelijk beeld van het wonen, de zorg en de begeleiding in het Gastenhuis. Ook geven zij meer informatie over de benodigde CIZ-indicatie en de kosten. Verder is er alle ruimte voor het stellen van vragen, wordt er een rondleiding door het huis gegeven en kunnen de appartementen die op dat moment nog beschikbaar zijn uitgebreid worden bezichtigd. Voor deze avond is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website (hetgastenhuis.nl/vlijmen), via 06 20 31 39 43, of via vlijmen@hetgastenhuis.nl. De sneakpreview-avond start om 19.30 uur.

15-1-2018 © foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee