20 januari 2019 |
0
0
JAN 27
Wanneer:
14:00
Wie:
Stichting Honsoirde
Wat:
Kijkconcert rondom Van Gogh
Waar:
Abdij Mariënkroon

Kijkconcert bij Honsoirde rondom Van Gogh

Optreden Van Gogh Trio: ‘Waar Franse klassieke muziek, de schilderijen en de brieven van Vincent van Gogh samenvloeien in één programma’. Zondag 27 januari is er weer een bijzonder concert in de kapel van de cultuurtoren van de voormalige Abdij Mariënkroon, georganiseerd door de Nieuwkuijkse culturele stichting Honsoirde.

Fluitiste Jenneke Langermans-Bosch, harpiste Mea van Delden en altvioliste Myra van Groenendael vormen samen het van Gogh Trio. Ze laten zich inspireren door de negentiende eeuw van Vincent van Gogh. De klanken van de overwegend Franse muziek omlijsten de wereldberoemde impressionistische kunstwerken van Van Gogh. Penseeltoetsen worden vertaald in klank. Het concert wordt geïllustreerd door projecties van schilderijen en schetsen van de schilder en tevens worden er fragmenten uit de brieven van Gogh voorgelezen.

Zondag 27 januari, aanvang 14.00 uur, Cultuurtoren Honsoirde , entree 10 euro. Voor meer informatie of het bestellen van kaarten: www.honsoirde.nl

 

20-1-2019 © tekst Honsoirde, uitgelichte foto H. Vink

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee