Inspraakreactie Landgoed Steenenburg

Inspraakreactie Landgoed Steenenburg

De gemeente is van plan Landgoed Steenenburg te ontwikkelen, het vroegere Land van Ooit en de Poort van Heusden. Dit gebied is de groene long en bufferzone tussen Nieuwkuijk en Drunen. De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) is tevreden over het herstel van de natuur in het gebied; ze is minder te spreken over het volbouwen van het open bouwland direct ten noorden van de Bosscheweg en over het ontbreken van plannen om het NatuurNetwerkHeusden (NNH) in dit gebied te versterken.

Onderdelen ervan vallen onder het NatuurNetwerkBrabant. De natuur in het gebied is de laatste jaren behoorlijk verwaarloosd; het is goed dat dit nu wordt aangepakt.

De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) is minder blij met de keuze van de gemeente om de landbouwpercelen net ten noorden van de Bosscheweg ook vol te gaan bouwen met woningen. Dit terwijl in alle gemeentelijke beleidsstukken tot nu werd aangegeven dat dit gebied open en groen moest blijven. Bovendien wordt in diverse kernen druk gebouwd aan nieuwe woonwijken; aan bouwmogelijkheden geen gebrek.

Verder is de NMVH van mening dat onderzocht moet worden op welke wijze de ecologische verbinding tussen het kasteelpark Steenenburg en de Meerdijk, het Vlijmens Ven en de Moerputten kan worden versterkt. In de Duurzaamheidsagenda heeft de gemeente aangegeven dit ook te willen, maar tot nu toe komt dit onderdeel in de plannen niet voor.

Ga voor de hele inspraakreactie met onze onderbouwing naar natuurenmilieuheusden.nl.

28-1-2019 © tekst NMVH, foto Annie van Bokhoven

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee