JAN 11
Wanneer:
16:15 tot 17:15
Wie:
Het Pieck
Wat:
kinderbubbel
Waar:
Voorste Venne

Het Pieck start musicalcursus voor volwassenen

Centrum voor de kunsten Het Pieck, gevestigd in de Voorste Venne te Drunen, heeft diverse activiteiten op zijn programma staan die binnenkort van start gaan. Activiteiten als een kinderbubbelworkshop, een kunstcarrousel en een musical voor volwassenen (18+).

Kinderbubbelworkshop

Bij de eerste -gratis- Kinderbubbelworkshop van dit jaar kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar aan de slag met kinetische kunst, oftewel kunst waar beweging in zit! Deze keer wordt er namelijk onder begeleiding van Eva de Man een mobile gemaakt in het thema van Calder. Alexander Calder is een moderne Amerikaanse beeldhouwer en werd beroemd vanwege zijn mobiles; een lichte beweging van één element van het Mobile zet àlle elementen in beweging.

Kunstcarrousel

Bewegen kun je ook in de Kunstcarrousel. In het eerste blok ga je aan de slag met Yoga, waarbij bewegen en ontspannen afgewisseld worden. Yoga is goed voor je zelfvertrouwen, kracht, concentratie en flexibiliteit. En al na 5 lessen sta je zomaar in allerlei houdingen waarvan je nooit gedacht had dat je dat kon! De kunstcarrousel-Yoga wordt gegeven door Petra Zoutendijk op dinsdagmiddagen van 16.15 tot 17.15 uur. Let op, want dit is een andere dag dan je van de Kunstcarrousel gewend bent!

Graag tot ziens bij het Pieck met op vrijdag 11 januari de kinderbubbel (16.15-17.15 uur) en vanaf dinsdag 15 januari kinderyoga in de Kunstcarrousel (16.15-17.15 uur). Raadpleeg voor onze andere (kinder)cursussen en workshops de website: www.hetpieck.nl

Musical voor volwassenen

Sta jij graag stiekem onder de douche te zingen, zing je uit volle borst mee in de auto, ben je dol op dansen en zou je eigenlijk wel eens op een podium willen staan? Pak dan nu je kans, Kunstcarrousel. Het Pieck start een musicalcursus speciaal voor volwassenen!

Je gaat in een blok van 10 lessen, onder begeleiding van professionele docenten, (leren) acteren, dansen en zingen. Alles in één dus! Je doet dit aan de hand van scenes uit ‘The Wiz’, de bekende (musical)film met Michael Jackson en Diana Ross over het meisje Dorothy dat verdwaald raakt in het magische land van Oz. En… nodig je publiek maar vast uit want tijdens het Pieck Festival op 7 april sluit je de lessenreeks af met een spetterende presentatie op het podium!

De cursus is geschikt voor alle niveaus en uitermate geschikt voor iedereen die eens wil proeven van het musicalgenre en de stap wil zetten naar het podium. Ervaring met één van de disciplines is fijn, maar niet nodig. Een dosis lef en enthousiasme is genoeg!

De musicalcursus voor 18+ start op woensdagavond 23 januari en is van 20.00 uur tot 21.30 uur. De toneellessen worden gegeven door Karlijn Vlug, de danslessen door Lisa Dammiaans en de zanglessen door Maaike Hermans. De presentatie is op zondag 7 april. Inschrijven kan via www.hetpieck.nl

8-1-2019 © tekst en afb. Het Pieck

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee