08 januari 2019 |
0
0

Bourgondisch Heusden met historie en gastronomie

Lekker eten, zwaardvechters, bierbrouwers en verhalenvertellers. Tijdens Bourgondisch Heusden op 22 en 23 juni gaan historie en gastronomie hand in hand. Tegen het decor van de middeleeuwse kasteelruïne en vestingwerken van het pittoreske vestingstadje Heusden kunnen liefhebbers van Brabantse culinaire specialiteiten én historisch spektakel hun hart ophalen. De organisatie roept liefhebbers actief op om deel te nemen als figurant of vrijwilliger.

Het Heusdens Midzomerevenement geniet een uitstekende reputatie. Jong en oud komen al jaren af op dit gezellige middeleeuwse festival in hartje Heusden. De verschillende marktkraampjes, oude ambachten, historische aankleding, demonstraties en live shows trekken iedere editie duizenden bezoekers.

Bourgondisch genieten

Het Midzomerevenement van dit jaar belooft nog aantrekkelijker te worden dan voorheen. Het thema is ‘Bourgondisch genieten’. Daar hoort een klein stukje historische achtergrond bij: Van de tiende tot de vijftiende eeuw viel een groot deel van het huidige Nederland, België en Frankrijk onder het bewind van de Bourgondische hertog Filips de Goede. Filips deed niet onder voor de grootste koningen en zijn hof stond in binnen- en buitenland bekend om zijn uitbundige feesten en partijen. Tegenwoordig kennen we het begrip ‘Bourgondisch’ vooral als levensstijl, ofwel genieten van het goede leven. Tijdens Bourgondisch Heusden vallen geschiedenis en genieten daarom volledig samen.

8-1-2019 © tekst en foto’s Stichting Vestingstad Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee