Bibliotheek deelt leescadeaus uit

De Bibliotheek Heusden geeft leescadeaus aan deelnemers van bestaande en nieuwe initiatieven rondom taalprojecten in de gemeente Heusden. Via partners als Contour de Twern, VVE Thuis, Leerpunt Drunen, Taalcoach ROC en Vluchtelingenwerk Heusden worden namens de bibliotheek verschillende gratis boekjes uitgedeeld aan mensen die deelnemen aan taalprojecten in de gemeente.

Vanwege het succes van de Donald Duck actie in 2018 hebben de initiatiefnemers, Cubiss en de Brabantse Bibliotheken, dit jaar opnieuw een leescadeau bedacht. Er worden verschillende boekjes weggegeven o.a. de zogenaamde Makkelijk Lezen Boeken, een Startkrant, en tijdschrift Arise, een magazine in begrijpelijke taal.

De Bibliotheek Heusden heeft in 2019 een groot (digi-)taal aanbod in de vorm van Nederlandse les bij het Leerpunt Drunen, opvoedcursussen met VVE, spelopvoeding met Spel & Boek, cursus DigiD, een wekelijks spreekuur met een taalcoach en de online computercursus Klik&Tik. Meer informatie is te vinden op onze website www.bibliotheekheusden.nl

Help een vriend

De Bibliotheek Heusden richt zich dit jaar niet enkel op gezinnen, maar ook op volwassenen. Heeft u het vermoeden dat een vriend, kennis, collega of familielid moeite heeft met lezen en/of schrijven? Kom eens langs in onze Bibliotheek. We vertellen u graag over de mogelijkheden binnen de Bibliotheek, zodat u uw naasten ook verder kunt helpen

Donald Duck

In 2018 hebben bibliotheken 2.500 Donald Duck pockets bij de plaatselijke voedselbanken afgegeven. Deze Donald Ducks waren bestemd voor gezinnen die bij de voedselbanken ingeschreven stonden. Hiermee werden veel kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand.

Vanwege het grote succes hebben bibliotheken in Brabant ook dit jaar weer leescadeaus beschikbaar gesteld.

Bij de Donald Duck pocket zat een flyer van de bibliotheek waarmee kinderen een gratis jeugdlidmaatschap mochten komen ophalen in de Bibliotheek. Voor de bibliotheek een mooie gelegenheid om de verschillende diensten en ondersteuning die wij kunnen bieden aan de laaggeletterde gezinnen. onder de aandacht te brengen.

17-1-2019 © tekst en afb. Bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee