24 januari 2019 |
0
0

60 jaar huwelijkse trouw en nog steeds verliefd

Zestig jaar getrouwd en volgens hun oudste dochter nog steeds verliefd op elkaar. Woensdag 23 januari toog burgemeester Willemijn van Hees naar de Hazelaarstraat in Drunen om het diamanten bruidspaar Leijdens-Van den Heuvel te feliciteren.

Het paar, dat nog steeds zelfstandig woont, had elkaar op 10 januari 1959 eeuwige trouw beloofd. Was het in het recente verleden de gewoonte om het felicitatiebezoek van de burgemeester te plannen op of direct rondom de trouwdatum, het beleid is veranderd. Er wordt nu enige tijd gewacht met de felicitatie van de burgervader, -moeder in dit geval, vanwege de gebruikelijke drukte rondom de trouwdatum. Dus had burgemeester Van Hees woensdag de 23ste alle tijd en gelegenheid voor een uitgebreid en geanimeerd praatje met de bruid (80) en bruidegom (86).

 

De fysieke en lichamelijke gesteldheid gaat volgens de dochter weliswaar achteruit, maar: “Het is nog heel knap dat ze zelfstandig wonen in hun eigen huis en de hele dag in het huis scharrelen en lieve dingen voor elkaar doen”. De traplift is tegenwoordig onmisbaar voor de heer Leijdens. Het echtpaar heeft 4 kinderen, drie dochters en 1 zoon. Op de vraag aan de oudste dochter wat het geheim van het huwelijk van haar ouders is, zegt ze: “Mijn moeder zegt altijd dat je niet teveel op elkaar moet letten, dat je lief moet zijn voor elkaar en zorgzaam, dat eerlijkheid belangrijk is en dat je bij twist geen partij moet trekken. Na 60 jaar zijn mijn ouders nog steeds verliefd op elkaar.”

24-1-2019 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee