22 december 2018 |
0
0
JAN 05
Wanneer:
11:00 tot 12:00
Wie:
Bibliotheek Heusden
Wat:
Drunense Deining met Liedroman ‘Teruguit naar Nu’
Waar:
bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32

Nieuwjaars Drunense Deining met Liedroman

De eerste zaterdag van de maand van het nieuwe jaar is er traditiegetrouw een Drunense Deining. Klassiek zanger Hans van Heiningen zal zijn Liedroman ‘Teruguit naar Nu’ ten gehore brengen. Hans van Heiningen wordt hiervoor begeleid door pianist Daan van den Hurk. De liedroman is een wonderlijk vertelsel waarin muziek en speelstijl naadloos in elkaar overgaan. Vanuit vertrouwde klanken slaan we verrassende nieuwe zijwegen in. Een voorstelling met uiteenlopende liederen van Bach tot Sting.

In deze eerste ‘liedroman’ neemt Hans zijn publiek mee op een reis van zijn jeugd naar het heden. Het begint allemaal als hulpje van de melkboer Jan Vingerhoets in zijn geboorteplaats Zeelst, eenmaal onderweg ontmoeten we prachtige Italiaanse vrouwen aan het Gardameer, maken we een ritje in een botsauto op de kermis, belanden in de piste van een Oostenrijks circus, staan oog in oog met Guus de Schilder, bezoeken het verzorgingstehuis van een oude bekende en rijden door de korenvelden naar Zand-Oerle, mijmerend met ‘Fields of Gold’. Dat is ‘Teruguit naar Nu’.

Hans van Heiningen

Hans van Heiningen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn studie in Utrecht bij Udo Reinemann. Hij volgde meestercursussen bij Elisabeth Schwarzkoph, Robert Holl en Vera Rosza. Opera ervaring deed hij op door deel uit te maken van de Operastudio. Hij vervulde gastrollen bij onder andere de Nederlandse Opera Stichting, De Nationale Reisopera (Opera Forum), het Rotterdams Onafhankelijk Toneel, het Theater van het Oosten, Opera Zuid en zong meerdere malen in het Concertgebouw in Amsterdam diverse oratoria waaronder de Matthäus-Passion.

www.hansvanheiningen.com

Drunense Deining, zaterdag 5 januari om 11.00 uur in de bibliotheek in Drunen, Rooseveltstraat 32. Deze activiteit is gratis. www.bibliotheekheusden.nl

22-12-2018 © tekst en foto bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee