09 december 2018 |
0
0

Lichtjes branden voor overleden dierbaren

Was het vorig jaar de sneeuw die maakte dat de door de gemeente Heusden georganiseerde Lichtjesavond niet door kon gaan, zondag 9 december waren regen en wind bijna spelbreker. Ongetwijfeld heeft dit invloed gehad op het bescheiden aantal deelnemers aan deze bijeenkomst, die in het teken stond van het herdenken van kinderen en andere overleden dierbaren.

De route naar de begraafplaats Duynhaeghe in Drunen was zeer sfeervol verlicht met vuurkorven en langs de toegangsweg brandden fakkels. Ook de begraafplaats zelf was erg toepasselijk aangekleed. In de aula bestond de mogelijkheid voor het nuttigen van koffie en in twee tenten luisterden een blazersensemble, een koor en troubadour de bijeenkomst muzikaal op. Peter Huijs van Uitvaarthuis van Dommelen, bijgestaan door wethouder Thom Blankers openden met een korte toespraak deze Lichtjesavond, die inmiddels een traditie begint te worden. Zij wezen op het belang van het herdenken van dierbaren, waarna Huijs een gedicht voorlas. Iedereen kon vervolgens op eigen wijze, door bijvoorbeeld een gebed of het aansteken van een kaarsje in een ingetogen en warme sfeer stilstaan bij hun overleden geliefden, op deze goed georganiseerde en sfeervolle  bijeenkomst.

9-12-2018 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee