Kerstgroepen in toren Mariënkroon verbazen en ontroeren

Vanmiddag, 16 december, was de traditionele expositie in abdij Mariënkroon voor het eerst te bezichtigen. Kerstgroepen en stalletjes in alle maten en soorten. En vooral ook uit heel veel landen over de wereld en gemaakt van het materiaal dat voorhanden is, klei, hout, steen, stro of metaal.

Het verhaal van de geboorte van Jesus, het kindje in de kribbe, blijft altijd aanspreken. Zijn ouders waren op de vlucht, net als miljoenen mensen door alle tijden heen. Ook nu nog zijn een warm huis, school, vriendjes, veiligheid en genoeg eten en drinken voor lang niet  alle kinderen vanzelfsprekend. Die gedachte speelt af en toe door je hoofd als je door de zaal en de gangen van de eeuwenoude toren wandelt. De kerstgroepen laten zorgzame, jonge ouders zien, die hun eerstgeborene  in warme doeken hebben gewikkeld. Die liefde en zorg van ouders voor een kind bestaan bij alle volken en in alle culturen. Daarom is het kerstverhaal zo herkenbaar voor ons allemaal.

De groepen en groepjes zijn met veel toewijding, fantasie, geduld en creativiteit gemaakt. Neem vooral uw kinderen mee om deze prachtige en met veel aandacht ingerichte tentoonstelling te gaan bekijken. Er ligt ook een leuke speurtocht klaar die de kinderen aanspoort om nog beter te kijken naar al die verschillende Jesuskindjes, Maria’s, Joseffen, herders, engelen en koningen. Wellicht prikkelt het hun fantasie en gaan ze thuis ook zelf aan de slag om het Kerstverhaal al knutselend uit te beelden.

Wip  even bij de dames binnen die hun kalligrafeer- en kantkloswerk hebben uitgestald op de begane grond. Er zijn mooie kaarten, kerstversieringen en zelfs gekantkloste kerstgroepjes te koop. Om het af te sluiten kun je in de kelder verse koffie of thee drinken. De expositie is gratis en dan kan die €1,50 voor een consumptie er vast wel vanaf. Wel contant geld meenemen. De expositie is tot en met 30 december te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00, behalve op Eerste Kerstdag.

16 december 2018 (c) Tekst en foto’s Annelies van der Sanden 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee