Hondje valt van stadsmuur

Vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance regio ’s-Hertogenbosch rukken dagelijks uit om dieren in nood te helpen. Deze door de gemeenten Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Maasdriel, Vught en Zaltbommel erkende en gesubsidieerde stichting, die in 1985 werd opgericht en met professioneel, geschoolde vrijwilligers werkt, doet veel om het leed van dieren -en vaak ook de baasjes- te verzachten. Dat kun je allemaal lezen op: http://www.dierenambulancedenbosch.nl/. Aflevering 7 gaat over een hond die van een stadsmuur valt en geen kanten uit kan.

DAS-vrijwilligers Monique en Paul kregen op een maandag een noodkreet uit de stad. Aan de Spinhuiswal was een kleine hond van de stadsmuur gevallen en terechtgekomen op de begroeiing die daar langs de muur loopt. Gelukkig was hij niet gewond geraakt door de best wel diepe val, waarschijnlijk in de struiken terecht gekomen. Een wandelaar in de Bossche Broek had het zien gebeuren en belde de Dierenambulance.

Intussen rende het beestje wanhopig heen en weer, maar kon geen kant uit. De enige optie was het water in, maar dat durfde hij kennelijk niet. De melder had intussen heel slim al een boot van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch gecharterd. Twee andere mannen die ook op de Dommel voeren met hun vrouwen lieten die spontaan in de steek en sprongen over op de ‘reddingsboot’. Intussen was de Dierenambulance gearriveerd. De vrijwilligers stapten ook in de boot en voeren naar de plek waar het hondje het laatst gezien was. Gelukkig kwam er hulp van bovenaf waar omstanders konden zien waar de hond was.

Maar door het hoge riet en schijnbewegingen van het diertje was het nog een hele klus om hem in een vangnet te krijgen. Uiteindelijk lukte het om ‘m naar een hoek te drijven waar hij gevangen kon worden. Bij Dierendokters werd het onfortuinlijke dier nagekeken, maar behalve dat het moe en vies was leek er niks aan de hand te zijn. Jammer genoeg was de hond niet gechipt en dus kon er geen eigenaar vastgesteld worden. Hij werd daarom naar de nachtopvang gebracht van het Dierentehuis aan de Oosterplas en de vrijwilligers konden weer op pad naar een volgende redding.

 

18-12-2018 tekst, foto en filmpje DAS/Eric Meuffels

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee