Groen licht voor windmolens

D66 in Heusden is positief over een mogelijke plaatsing van windmolens langs de Bergsche Maas. Drie landbouwers zijn samen met Energiek Heusden een plan aan het voorbereiden voor drie molens die geplaatst kunnen worden tussen Heusden en Doeveren.

Het is van groot belang dat dit plan succesvol wordt. De energietransitie vraagt om schone en hernieuwbare energiebronnen. Naast zonne-energie is windenergie een heel belangrijke.

Uit onderzoek blijkt dat we naast windenergievelden op zee ook windenergie op land nodig hebben. Veel locaties zijn daar niet geschikt voor.

D66 in Heusden vindt de locatie langs de Bergsche Maas passend: er is relatief veel windopbrengst en er is geen bebouwing in de directe omgeving. Een goede plaatsing kan zelfs landschapversterkend werken.

Tot nu toe is de gemeenteraad van Heusden zeer terughoudend geweest als het om windenergie gaat. Dat moet echt veranderen, vindt D66. Windenergie is een onmisbare energiebron voor de toekomst. Met de duurzame woonwijk Geerpark heeft de gemeente een sterke stap gezet op het gebied van de energietransitie. Het bevorderen van zonne-energie staat eveneens hoog genoteerd.

Nu wordt het tijd om ook windenergie te omarmen. Geef windenergie groen licht!

14-12-2018 © tekst D66 Heusden, foto Pexels

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee