12 december 2018 |
0
0

En de winnaars zijn: Isis en Lisa

De jeugdburgemeesters 2019 zijn bekend. Op woensdagavond 12 december zijn Isis van de Water en Lisa van Hulten gekozen als de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden voor 2019.

De raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen zat woensdagavond vol. Ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden keken trots toe hoe achttien kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2019. Zestien meiden en twee jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees en wethouders Peter van Steen en Thom Blankers van de gemeente Heusden en Frans van Buul van stichting Scala.

In de presentaties kwamen thema’s als veiligheid, openbare ruimte, milieu & duurzaamheid maar ook bijvoorbeeld het stoppen van pesten of gewoon lekker feesten in de gemeente naar voren. Toen de klok acht uur sloeg kwam de selectiecommissie met het eindoordeel. Volgens burgemeester Willemijn van Hees konden alle kinderen met opgeheven hoofd het gemeentehuis verlaten. Iedereen verdiende een dikke voldoende. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken, bij elkaar te komen en verder te praten over belangrijke thema’s en eventuele oplossingen in de gemeente. Lisa en Isis sprongen eruit, tijdens de presentaties, vanwege hun zelfverzekerde, open en vriendelijke houding. Onder luid tromgeroffel op de tafels kwam het verlossende woord. Isis en Lisa mogen zich een jaar lang jeugdburgemeester noemen.

Caspar en Julia geven volgende week tijdens een raadsvergadering officieel hun ambtsketen door aan Isis en Lisa. Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina en webpagina www.heusden.nl/jeugdburgemeesters

12-12-2018 © persbericht gemeente Heusden, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee