juni 1968 badhuisstraat lipsstraat drunen
20 december 2018 |
0
2

Drunen 1968 jaaroverzicht, Heus-Story 16

 

Terugblikken en overzichten daar is december bij uitstek de maand voor. Zo vlak voor kerst en oudjaar is het een mooi moment om eens terug te blikken op het ‘oude’ Drunen van 50 jaar geleden in Heus-Story 16. Deze aflevering van Heus-Story is te meer opmerkelijk omdat het voor het eerst een jaaroverzicht is en een film. In dit jaaroverzicht komen Max Lips, Jo van de Wiel, Frie van Gorcom, burgemeester Stieger en veel andere ook minder prominente Drunenaren prominent in beeld.

In het roemruchte jaar 1968, waarin “Those were the days” voor het eerst hoog in de hitparade stond, was er hier eveneens van alles aan de hand, zoals een skelter race, een autorally (Romantica), een tentoonstelling van antieke auto’s (Lips), een driedaagse braderie op het Plantaanplein, opening van een schietbaan en een midgetgolfbaan. Behalve veel vertier werd er ‘in those days’ ook hard gewerkt, “de Fellenoord” verbouwd en veel, heel veel woningen gebouwd, “’t Sempke” bijvoorbeeld, maar ook de nieuwe veiling en het bejaardencentrum “St. Jacobushof”. Verder veel openingen, belangwekkende openingen; ondermeer van de “Lipsstraat” en van de “J.P. van Rooy mavo” en niet te vergeten van “de Maasroute”. Dit al en nog meer, is te zien in Heus-Story 16: ”Drunen 1968 jaaroverzicht”.

 tekst, foto, film ©frank durant

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee