02 december 2018 |
0
0
DEC 09
Wanneer:
10:00 tot 12:00
Wie:
HKK Onsenoort
Wat:
dorpswandeling
Waar:
Nederhemert-Zuid

Dorpswandeling Nederhemert-Zuid, oftewel ’t Aailand

Zondag 9 december houdt heemkundekring Onsenoort een dorpswandeling in Nederhemert-Zuid, oftewel ’t Aailand. De wandeling begint om 10.00 uur op het parkeerterrein bij de speeltuin. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is kosteloos.

De toegangsweg naar Nederhemert-Zuid. Foto Ad Hartjes

De wandeling wordt geleid door Peter van der Velden en hij geeft informatie bij de onlangs gerestaureerde kerk, het pad De Bil met de knotwilgen, het natuurgebied De Doornewaard, De Moffendijk, De Gemeint en over nog veel meer interessante punten. Voorde ondersteuning is door de heemkundekring het foto boek Dorpswandeling Nederhemert samengesteld.

2-12-2018 © tekst HKK Onsenoort, uitgelichte foto Ad Hartjes: Kasteel Nederhemert zoals het er heden uitziet, na de vele verbouwingen en verwoestingen. Omstreeks 1300 is met de bouw van het kasteel begonnen. Foto Ad Hartjes

 

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee