D66 Heusden vraagt steun voor CCH

Al lange tijd is de huisvestingsituatie van het cultureel centrum Heusden ongewis. Het Centrum moet vanwege woningbouwplannen vertrekken van de huidige locatie op het oude Mavo-terrein in de vesting. Het bestuur is al lange tijd op zoek naar alternatieven en vraagt daarbij de steun van de gemeente.

Recent heeft het bestuur aangegeven dat zij geen geschikte alternatieven meer ziet. Het bestuur voelt zich niet gesteund door de gemeente.

D66 in de gemeenteraad heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de ontstane situatie.

De democraten vinden het van groot belang dat ook in de toekomst de activiteiten van het cultureel centrum door kunnen gaan. Raadslid Aart Jan Gorter heeft al eerder in de gemeenteraad gepleit voor meer steun aan CCH.

De fractie heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college. Gevraagd is of het college bereid is om het bouwplan voor het Mavo-terrein zodanig te herzien, dat de activiteiten van CCH aldaar ingepast kunnen worden

 

Verder vraagt D66 of het college bereid is om de zolder van het bezoekerscentrum te Heusden zodanig aan te passen -met voldoende daglichttoetreding, verse luchttoevoer, goede bereikbaarheid voor mindervaliden-  dat in het bezoekerscentrum daadwerkelijk cursussen kunnen worden gegeven.

 

Tenslotte vraagt D66 aan het college op welke wijze zij gaat bewerkstelligen dat het bestuur van CCH weer vertrouwen gaat krijgen in een gemeente die daadwerkelijk steun geeft bij het uitvoeren van creatieve/culturele activiteiten.

8-12-2018 © tekst D66, foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee