22 december 2018 |
0
0
JAN 30
Wanneer:
20:30
Wie:
Het Ravelijn
Wat:
singer-songwriter bij Roots in Heusden
Waar:
Bistro Burchtplein, 5256 BJ Heusden-vesting

Anna Googan live bij ‘Roots in Heusden’

Woensdag 30 januari ontvangt Het Ravelijn na een redelijk lange periode weer eens een vrouwelijke singer-songwriter bij Roots in Heusden. Haar naam: Anna Coogan. ‘Voor onze kleine zaal is dit een behoorlijk grote naam. Ze trad al twee keer eerder op in de Verkadefabriek in Den Bosch bij The Blue Room Sessions.’

Geboren en getogen in Boston, Massachusetts (USA), ging Anna op negentienjarige leeftijd naar Salzburg, Oostenrijk, om opera te gaan studeren in een taal die ze nog niet kende. Heimwee en liefdesverdriet waren voor Anna de reden om in 2001 terug te keren naar de VS waar ze biologie ging studeren in Seattle. Pas daarna ging ze weer zingen en kwam op het spoor van de country, folk en americana.

Enkele jaren werkte ze onder de groepsnaam Anna Coogan and North 19 en bracht ook onder die naam albums uit. Toen die groep er mee ophield trok ze nog een tijdje alleen de wereld rond als voorprogramma van Lambchop, Reamonn en Fred Eaglesmith. Haar eerste solo CD heet The Nocturnal Among Us waarbij de productie in handen lag van JD Foster (Calexico, Laura Cantrell en vele anderen).

The Nocturnal Among Us kwam op nummer 1 binnen in de Euro-Americana Chart. Haar tweede CD ‘The Wasted Ocean’ uit 2011 krijgt lovende recensies en staat eveneens langdurig in de Euro-Amaricana Chart.
Na nog enkele albums bracht Anna in 2017 een prachtig album uit met als titel The Lonely Cry Of Space And Time. De liefhebbers van Hannah Aldridge, die niet zo heel lang geleden bij Roots in Heusden optrad, zullen zich zeker ook kunnen vinden in de muziek van Anna Coogan.

Anna Googan, woensdag 31 januari, ‘Live’ – Roots in Heusden, aanvang 20.30 uur, Bistro Burchtplein, 5256 BJ Heusden-vesting, entree € 15,- p.p. Voor meer informatie of het bestellen van toegangskaarten: Kijk op de website voor meer info: http://ravelijnheusden.nl/muziek-agenda/

https://youtu.be/SapsPXrGvoA of https://youtu.be/lA0iqNyzQvA

22-12-2018 © tekst en afb. Het Ravelijn

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee