02 december 2018 |
0
0
DEC 10
Wanneer:
19:30 tot 21:30
Wie:
WSH heemkundekring Honsoirde
Wat:
Bijeenkomst Werkgroep Sterrenkunde Heusden
Waar:
heemkunde-unit Abdij Marienkroon, Nieuwkuijk

In afwachting van komeet Wirtanen

Onlangs werd een Werkgroep Sterrenkunde Heusden (WSH) opgericht. De werkgroep is een onderdeel van heemkundekring Onsenoort. Het motto van de werkgroep is: ‘De ruimte om ons heem verwijzend naar de heemkunde’. De werkgroep komt elke tweede maandag van de maand om 19.30 uur samen bij de heemkunde-unit op het perceel van Abdij Marienkroon te Nieuwkuijk.

De leden van de werkgroep zijn in spannende afwachting van de komst van de komeet Wirtanen. Bij helder weer, als iedereen op 10 december om 19.30 uur binnen is, wordt er een korte uiteenzetting gegeven over een kaart van de sterrenhemel met het gebied waar de komeet te vinden is. Einde om 21.30 uur. Daarnaast komt aan de orde: wat is een komeet en waar komt hij vandaan, met enkele foto’s van kometen.
Via de sterrenkaarten wordt uitleg gegeven over diverse sterrenbeelden als: Pegasus, Andromeda, Voerman en dergelijke. En heel bijzonder het Zevengesternte en de Andromedanevel. Geïnformeerd wordt over de afstand naar de komeet ten opzichte van de aarde, met daarnaast de afstanden naar het Zevengesternte en de Andromedanevel. Bij helder weer worden er achter op het terrein, met zicht op de oostelijke hemel, telescopen opgesteld. Heb je een verrekijker? Neem die dan mee. Mocht het geen helder weer zijn, dan wordt de korte presentatie aangevuld met allerlei info en foto’s van kometen. Er hebben zich al vele enthousiaste leden aangemeld, de koffie staat klaar, dus kom en wordt lid van de heemkundekring en daarnaast automatisch van deze mooie nieuwe WSH.

2-12-2018 © tekst René Esser, WSH HKK Honsoirde, foto Pixabay

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee