24 november 2018 |
0
0

Lampions, lichtstaven en héél veel lichtjes

Ondanks dat het een erg drukke tijd is voor Sinterklaas kwam hij vrijdag 24 november graag naar Vlijmen voor de Lichtjesparade. Ging het vorig jaar van Vliedberg naar Vlijmen dit jaar was de route omgekeerd.

Het was voor de kinderen -en hun ouders- wel even wachten voordat de optocht vanaf het Plein vertrok. Eerst moest het verkeer in het toch al zo drukke centrum tot stilstand gebracht worden. Na het bekende Vlijmens ‘kwartierke’ waren Sint en zijn trouwe Zwarte Pieten daar. De begeleidende feeëriek verlichte vrachtauto’s, motoren, trikes, allemaal beladen met pakjes, zelfs een brandweerauto reed mee. Als sluitstuk van de stoet een prachtige koets met daarin de Sint. En overal doken Zwarte Pieten op in schitterende verlichte kleding. Op alle kruispunten stonden grote groepen ouders en kinderen met lampions, lichtstaven en op kleding en in haren aangebrachte lichtjes, die meteen bij de stoet aansloten om mee te lopen naar de Vliedberg. Daar werd op een podium het in grote getalen opgekomen publiek getrakteerd op een optreden van dansgroep Kix uit Heusden en door verschillende ‘muziekskus’ warm gehouden tot de komst van de Goedheiligman en zijn gevolg een feit was. Terwijl op de achtergrond de volle maan door de bomen scheen mochten alle kinderen vervolgens even bij de Sint persoonlijk op bezoek om tekeningen en verlanglijstjes in te leveren of om zomaar even een handje te geven of een praatje te maken.

24-11-2018 tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee