12 november 2018 |
0
1

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint

mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. De landelijke intocht van Sinterklaas met al zijn Zwarte Pieten is dit jaar op zaterdag 17 november in Zaanstad in Noord-Holland. De grootstedelijke discussie omtrent het uiterlijk van Zwarte Piet speelt niet of nauwelijks in de provincie en op het platteland. In de gemeente Heusden is het één groot feest en zal de goede Sint ontvangen worden door onze nieuwe burgemeester Willemijn van Hees.  Een overzicht van de ontvangsten in de diverse kernen.

Op  zaterdag 17 november, om 13.30 uur komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan in de stadshaven van Heusden-vesting. Daarna is het feest op de Vismarkt, waar ieder kind Sinterklaas een handje mag geven.

Op zondag 18 november zullen Sinterklaas en zijn ruim 100 pieten om 13.30 uur in Drunen zijn en zo rond 14.30 uur op het Raadhuisplein aankomen om daar samen met de kinderen nog een groot feest te bouwen voor de Sint. Vanaf 13.30 zullen er ook al pieten op het Raadhuisplein aanwezig zijn om samen met de kinderen die daar al staan een warm welkom voor Sinterklaas voor te bereiden.

Op zondag 18 november brengt  Sinterklaas met zijn pieten ook een bezoek aan Haarsteeg. Zijn ontvangst vindt plaats in  de kantine van VV Haarsteeg. Te gast is ‘Pietenkoor de Schoorsteen Door’. Sinterklaas vindt het leuk als kinderen verkleed komen als Sinterklaas of Zwarte Piet. De kantine van VV Haarsteeg gaat om 14.30 uur open en om 15.00 uur start het Sinterklaasfeest.

 

Sinterklaas bezoekt Bibliotheek Heusden

Woensdag 21 november is Sinterklaas aanwezig in de drie vestigingen van Bibliotheek Heusden. Afgelopen week ontvingen de  medewerkers van Bibliotheek Heusden heugelijk nieuws uit Spanje. “Sinterklaas wil ook dit jaar weer graag een bezoek brengen aan Bibliotheek Heusden. Dat vinden wij natuurlijk hartstikke leuk en we hebben gelijk een datum kunnen afspreken. De Sint doet op woensdag 21 november alle drie de vestigingen aan. Hij liet weten het erg leuk te vinden als de kinderen weer mooie mutsjes maken of zich mooi verkleden. En tekeningen zijn altijd welkom. Dus kom ook gezellig naar de Bibliotheek. Je kunt Sinterklaas ontmoeten op de volgende locaties en tijden: in de Bibliotheek Vlijmen om 14.00 uur, de Bibliotheek Drunen om 15.00 uur en in de Bibliotheek Oudheusden om 16.00 uur.”

Sint en Piet in het Licht

Op vrijdag 23 november komen Sinterklaas en zijn Pieten aan in Vlijmen. Vorig jaar was dit een groot succes met de vernieuwde intocht: een lichtjesparade. De Sint was vorig jaar overdonderd door de grote opkomst van alle kindjes, papa’s, mama’s en andere familieleden. Maar hij stond ook te kijken van de grote stoet met prachtig verlichte voertuigen. Dat smaakt naar meer, dus dit weer een lichtjestoer. Om 18.00 uur vertrekken ‘Sint en Piet in het Licht’ van het Plein in Vlijmen via De Akker, Wolput, Burgemeester Schweitzertunnel, Nassaulaan naar het Burgemeester van Houtplein. Verwachte aankomst om 18.45 uur.

Het afgelopen jaar heeft de Werkgroep Nationale Feestdagen Vlijmen gewerkt aan een nog mooiere intocht. Ze hoopt dat ze dit succes de komende jaren kan vasthouden en verder uitbouwen. Jeugdburgemeesters Julia Kleijnen en Casper Heuverling heten Sinterklaas op het Burgemeester van Houtplein namens alle kinderen van Vlijmen van harte welkom. Daarna krijgen de kinderen alle ruimte om de Sint te begroeten en er met de Pieten een groot feest te maken. Wat kunnen de kinderen verwachten? Prachtig verlichtte voertuigen, pieten die ook in de spotlight staan, gezellige muziek en dans, onder andere van Bloast um op, KIX en Sambastica staan op het programma. Sinterklaas zou het leuk vinden als alle kinderen die meelopen, ook gaan ‘shinen’. Dit kan met een mooi lampje, een verlichte paraplu, kleding/schoenen of iets zelf verzonnen. Op 22 november bestaat de mogelijkheid om bij Top1Toys eventueel een gratis lampion op te halen. De Ondernemersvereniging Groot Vlijmen deelt ook op 22 november leuke lampjes uit. Let wel: de voorraad is beperkt en op=op. Het organisatiecomité hoopt dat alle kinderen op 23 november aansluiten bij de intocht en deze mee verlichten. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Werkgroep Nationale Feestdagen Vlijmen en op  www.sinterklaasinvlijmen.nl.

12-11-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee