Jubileumconcert 175 jaar Haarsteegse harmonie St. Cecilia

Het jubileumjaar van de koninklijke St. Cecilia uit Haarsteeg wordt afgesloten met een tentoonstelling en historisch concert in De Steeg te Haarsteeg.

De Koninklijke Harmonie St. Cecilia Haarsteeg bestaat 175 jaar. Ondanks haar hoge leeftijd is deze harmonie nog springlevend. Ze sluit haar jubileumjaar af met een historisch concert op zaterdag 24 november om 20.00 uur in De Steeg in Haarsteeg. In De Steeg is dat weekend ook een tentoonstelling ingericht die een mooie terugblik geeft op 175 jaar harmonie in Haarsteeg. Het concert wordt geopend met “de Poort van Kiev” een deel uit het muziekstuk “de schilderijententoonstelling” van Mussorgsky. Vervolgens wordt het publiek meegenomen in een ouderwets gezellige en muzikale avond in beeld en geluid. De avond wordt feestelijk afgesloten met medewerking van de Haarsteegse band “Volk”. Iedereen die de harmonie een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Harmonie St. Cecilia is in 1843 opgericht. Gedurende haar lange bestaan staan gezelligheid en sfeer voorop. De harmonie had en heeft een sociale taak in het dorp. Was er een feest of kermis in Haarsteeg dan was de harmonie er bij. De harmonie kon altijd rekenen op een enorme belangstelling. Bij het horen aankomen van de harmonie liep de bevolking uit, de kinderen al zingend en zwaaiend er achteraan. Na een topconcours, met prijzen en lof op zak, werden de muzikanten bij thuiskomst feestelijk onthaald door het dorp. Feesten konden zij en kunnen zij nog steeds. De harmonie is anno 2018 een levendige muziekvereniging die telkens nieuwe uitdagingen aan blijft gaan. Zo gaf ze in dit jubileumjaar een bijzonder Klezmerconcert o.l.v. dirigent Jeroen de Wit, samen met wereldband Tarabende.

Tentoonstelling

De harmonie is trots op haar rijke historie met vele hoogtepunten. Ter ere van het jubileum is een tentoonstelling samengesteld uit bijzondere historische stukken, geluidsfragmenten en fotomateriaal. Er is een dirigeerstok uit 1895 te zien en de medaille ter ere van het optreden voor koningin Emma in datzelfde jaar en historische foto’s van Haarsteeg uit de vorige eeuw waaronder van de oude haven.

De tentoonstelling is te bezichtigen in De Steeg op donderdag 22 en vrijdag 23 november van 10.00-16.00 uur. Op zaterdag 24 november vanaf 14.00 uur t/m einde feestavond. Zondag 25 november van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Concert

Het concert is op zaterdag 24 november om 20.00 uur in De Steeg, Mr. Prinsenstraat 38, Haarsteeg. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Feestelijke opening van de tentoonstelling en aansnijden van de taart om 19.15 uur. Toegangskaarten à € 10,- (incl. koffie/thee) zijn verkrijgbaar via www.harmoniehaarsteeg.nl of bij Roy’s diner in Haarsteeg.

12-11-2018 © tekst en foto St. Cecilia

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee