25 november 2018 |
0
0

‘Heusden… een groene gemeente’, mooie glossy

Altijd al meer willen weten van de natuur in onze gemeente? Bijvoorbeeld welke wintervogels er nu in de naaste omgeving te zien zijn? Of welke weidevogels straks weer in onze gemeente aanwezig zijn? De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) besteedt hier aandacht aan in het nieuwste vierkleuren magazine ‘Heusden … een groene gemeente’. De tekst is rijkelijk geïllustreerd met foto’s van soorten die voorkomen in onze gemeente. Een mooi cadeau ook voor de Sint of onder de kerstboom.

Naast de vogels komen ook een aantal bijzondere waarnemingen aan de orde, waaronder soorten als de Gevlekte witsnuitlibel, het koevinkje en het moerskartelblad. Verder is er aandacht voor biodiversiteit in bermen én voor de dagvlinders die in onze gemeente voorkomen.

Ook de eerste glossy van 2018 is nog steeds te koop. Daarin staat een beschrijving van de natuurgebieden in onze gemeente. Omdat de gemeente Heusden op de grens ligt van zand en klei en op de grens van hoog en laag zijn de natuurgebieden erg verschillend. We hebben stuifzand, wielen, bossen, eendenkooien, schrale graslanden, natte graslanden, zonnige dijktaluds en oude Maasarmen. De teksten over de beschreven gebieden zijn aangevuld met veel foto’s van planten en dieren die u in deze gebieden kunt tegenkomen.

Beide glossy’s zijn een handige leidraad bij een (hernieuwde) kennismaking met de prachtige natuur in onze gemeente. De prijs van de nieuwste glossy is € 5.95 en hij is verkrijgbaar bij boekhandel Sikkers en bij Boek en Cadeauwinkel Bij Ponne, beide in Drunen en bij Zin In Boeken in de vesting Heusden.Natuurlijk kan de Sint ook het lidmaatschap van de NMV gemeente Heusden (NMVgH) cadeau geven. Dit kost minimaal € 12,- per jaar. En dan krijgt het nieuwe lid de nieuwste glossy er gratis bij. Meer informatie over het lidmaatschap en de activiteiten van NMVgH vindt de Sint op www.natuurenmilieu.nl.

25-11-2018 © tekst en foto NMVgH

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee