Groots en gezellig feest bij 175 jaar St. Cecilia

Harmonie St. Cecilia bestaat 175 jaar en dat werd uitgebreid gevierd in Haarsteeg met taart, een jubileumconcert en een mooie tentoonstelling in Dorpscafé de Steeg. Burgemeester Willemijn Van Hees opende zaterdagavond 24 november officieel het feest, dat tevens het laatste evenement van Heusden700 was en gaf een korte beschrijving van alle onderdelen, waarna zij samen met een lid van de harmonie een straatnaambord met de naam Cecilia onthulde. Deze naam is door de straatnaamcommissie goedgekeurd voor een straat in het bestemmingsplan Victoria. Hierna werd door oud-voorzitter Wil van Oirschot samen met het jongste harmonielid de feesttaart aangesneden, waarna in de zeer goedgevulde zaal van De Steeg het concert aanving.

De expositie over de roemruchte geschiedenis van deze koninklijke harmonie gaf een prachtig beeld van de ontwikkeling die in 175 jaar (harmonie)muziek in Haarsteeg is doorgemaakt. En dat op allerlei fronten, uiteenlopend van accommodaties, kleding, instrumenten, muziek en uiterlijkheden van personen. Zoals ook bij de viering van het 170 jarig bestaan werd ook nu een grote taart aangesneden en kon een feest van herkenning en oude liefde die niet geroest bleek te zijn, losbarsten. Dirigent Jeroen de Wit leidde het orkest gedisciplineerd  door nummers als Klezmer Karnival, Spannish Dance met Emmeke Schalken als soliste, Let it Go met zangeres Noa Bastiaenen, The great Gate of Kiev, Soul Bossa Nova en Second Walz. Aan dit speciaal jubileumconcert werkten ook enkele gastmuzikanten mee, oudgedienden die de gelederen nog een keer kwamen versterken. Na het concert werd er ouderwets gezellig feest gevierd, zoals vroeger waarin de koninklijke zo’n belangrijke rol speelde met bijzondere evenementen zoals de Kan Kan Karnavalsconcerten. Het is in vele opzichten een memorabele avond geworden. Op naar het 200-jarig bestaan.

26-11-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee