Grenzen overschrijden met grenzeloos talent

Vanavond, dinsdag 13 september mag een groot aantal senioren als eerste gaan zien en horen wat Memories and Dreams 2018 in Concerthal De Slagen te bieden heeft. Worden ook bij deze derde editie van het evenement de grenzen van wat qua muziek en show mogelijk is overschreden?

Vanavond begint het feest
Na anderhalf jaar van voorbereidingen is afgelopen zondag gestart met de opbouw en aankleding van de sporthal, die met het uur steeds meer het aanzien kreeg van een enorme showzaal. Daar komt heel wat bij kijken. Op maandagavond is te zien dat er al veel werk isverzet. De vloerbedekking ligt, de stoelen staan klaar, de door het Liliane Fonds aangeleverde maxi foto’s zijn aan de wanden bevestigd. De kinderhoofdjes, geschilderd door leerlingen van basisschool ’t Kompas fleuren het plafond van de zaal op en hangen voor een deel ook in de entree. Daar is Monique Stieger nog druk bezig om met hulp van zoon Henk grote handbeschilderde, papieren wereldbollen op te hangen.

Geduld en passie
Maandagavond 21.00 uur. In de donkere zaal zitten de muzikanten op het enorme podium al vanaf 18.00 uur geduldig te wezen. De blazers van het Symfonisch Blaasorkest en de Slagwerkgroep hebben het er allemaal voor over. Af en toe een stukje trommelen of blazen voor de soundcheck. Ook de solisten wachten, om beurten mogen ze op het podium komen om te zingen, dansen en spelen waarbij geluid en licht worden uitgetest. Suzanne Brok zit zich, met een dikke knie voorzien van een laag ijs, een beetje zorgen en te maken. Ze is zojuist gevallen en ze hoopt dat de pijn in haar knie op tijd is weggetrokken, want ook zij heeft een bijzonder optreden met zang en dans voorbereid.

Puntjes of de ‘i’
Technische mensen overleggen met dirigent Geert Mooren, die overal tegelijk moet zijn, en doen hun uiterste best om alles helemaal perfect in orde te hebben voor de vier concertavonden deze week. Ondertussen probeert men de belichting uit, de bellenblaasmachine en nog veel meer. Een lange avond waarop de puntjes op een heleboel ‘i’ s worden gezet. Vandaag zal duidelijk worden of al het werk het gehoopte resultaat heeft opgeleverd. Voor de dineravond op donderdag zijn geen kaarten meer verkrijgbaar, alle 450 stoelen zijn al langere tijd uitverkocht. Maar voor de concertavonden op vrijdag 16 en zaterdag 17 november zijn nog plaatsen te koop via www.memoriesanddreams.nl Een fantastische, verrassende en ook gezellige showavond waarmee je ook het goede doel het Liliane Fonds steunt.

13 november 2018 (c) Tekst Annelies van der Sanden, foto’s Annelies van der Sanden, Monique Stieger

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee