18 november 2018 |
0
1

Feestelijke ontvangst Sinterklaas door burgemeester Van Hees

Na nog even de intocht in Zaanstad te hebben gevolgd, op naar de stadshaven van Heusden. In Zaanstad vond een prachtig zangdebuut voor de NPO plaats van onze oud-burgemeester Jan Hamming, die in een duet met de verslaggever als een soort opwarmers voor de kijkers en voor de bezoekers van de intocht in Zaandam alle sinterklaasliedjes zongen. Jan Hamming vertelde dat alles echt goed zou verlopen, de intocht was elk jaar telkens toch goed gekomen? In Heusden geen zorgen over roetveeg- of witte pieten, wel of geen krulhaar, oorringen of pet. Daar houden wij ons hier gelukkig niet mee bezig. Wel waren er zorgen over de lage waterstand. Alle pieterbazen werden gewogen en wie te zwaar was, mocht niet met de pakjesboot mee anders zou deze door de lage waterstand vastlopen.

Onze nieuwe burgemeester Willemijn van Hees was lichtelijk nerveus toen ze samen met haar familie en de jeugdburgemeesters voor haar eerste officiële intocht in de haven arriveerden. Samen met de jeugdburgemeesters deed ze tijdens het toch wel lange wachten menig swingend dansje bij de opzwepende muziek die tot in de verre omtrek te horen moet zijn geweest. Eindelijk waren daar enkele bootjes waarin de Zwarte Pieten, die ook op die muziek deinden en sprongen met als gevolg dat er verschillende pakjes in het water van de haven verdwenen. Geen nood de duikpieten waren niet voor niks meegekomen. Na enkele rondjes in de haven en een ware confetti-explosie meerde de Pepernotenboot aan voor de steiger. De burgemeester heette de Sint en zijn gevolg welkom in het mooie Heusden en samen bestegen ze de trap naar de vismarkt waar het podium stond. Na een toespraakje van de burgemeester zou de sleutel door haar overhandigd worden. Helaas was die weer eens zoek en gelukkig werd deze door een paar echte klimpieten uit een schoorsteen gehaald. Het feest kon eindelijk beginnen. Voor ieder kind waren er pepernoten en de volle aandacht van de Sint. De vaders, moeders en opa’s en oma’s kregen alle kans om foto’s te maken en tekeningen en wensjes werden in ontvangst genomen. Voordat iedereen thuis de schoen ging zetten, bleef het nog lang prettig onrustig in de vesting. Tot de verjaardag van Sinterklaas, zullen de komende weken de hartjes van vele kinderen vol verwachting veel sneller kloppen.

18-11-2018 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee