12 november 2018 |
0
0

Expositie Anders gedragen

De hele maand november is er in de Cultuurtoren een expositie te zien met het werk van Anni van Dal uit Haarsteeg en Ruud Cornelissen uit Vlijmen.

Anni van Dal haalt haar inspiratie onder andere uit verweerde gebouwen, meubels, en machines. Tijdens haar talloze bezoeken aan industriegebieden vielen haar steeds de lijnen maar ook de terugkerende patronen op. Lijnen en patronen zijn vaste elementen in haar werk. Met haar werk reflecteert ze ook op patronen in de zin van gedrag of rituelen. Het lijkt tegenstrijdig maar de beperkingen van het materiaal helpen haar om een persoonlijke betekenis mee te geven aan haar werk.

De monumentale standbeelden van Ruud Cornelissen roepen herinnering op aan vervlogen tijden van heroïsche strijders en machtige keizers. Toch zijn deze figuren niet een op een terug te vinden in de geschiedenisboeken. Cornelissen verwerkt minutieus uitgewerkte herkenbare attributen als een samoeraizwaard tot indrukwekkende imaginaire figuren, die zich vaak in oncomfortabele poses bevinden.

Te bezichtigen op zondag 18 en 25 november van 13.00 tot 17.00 uur

Gratis entree

Anni van Dal en Ruud Cornelissen

11-11-2018 (c) tekst en foto’s Honsoirde

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee