23 november 2018 |
0
0

Brandweerman Hans Brok krijgt koninklijke onderscheiding

Burgemeester Willemijn van Hees reikte vrijdag 23 november in het bezoekerscentrum van Heusden een koninklijke onderscheiding uit aan Hans Brok (54) die na ruim 30 jaar afscheid nam als vrijwilliger van de brandweerpost Vlijmen.

Tegen Brok, in het bijzijn van zijn ouders, echtgenote Ine, zijn twee kinderen Luc en Eva en drie zussen met hun partners, zei de kersverse burgermeester dat zij niet beter weten dan dat Hans altijd klaarstond voor de veiligheid van de inwoners van Vlijmen, en ook ver daarbuiten. “In jouw dagelijkse leven ben je ambtenaar -wij noemen dat MogelijkMaker- bij de gemeente Heusden. Als nieuwe burgemeester van deze mooie gemeente maakt het mij geweldig trots als ik hoor dat gemeenteambtenaren ook maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich nemen door in hun vrije tijd klaar te staan voor andere mensen.”

Hans Brok, die in maart van 1987 onder leiding van de toenmalige brandweercommandant Iwan van Hemert aan zijn vrijwillige loopbaan bij het Vlijmens brandweerkorps begon, volgde vele cursussen tot allround brandweerman en hield zijn vakmanschap op peil door middel van onderlinge wedstrijden en strijd om landskampioenschappen. “In 2006 ben jij bij de 112-klasse met jouw wedstrijdploeg ook landskampioen geworden. Een superprestatie waar je vast -terecht- erg trots op bent. Hans, als brandweerman in hart en ziel met meer dan 30 jaren inzetbaarheid op de teller heb jij bijdragen geleverd aan ontzettend veel alarmeringen. Ik kan zeggen dat je een significante bijdrage hebt geleverd aan de veiligheid van de inwoners en het is voor mij dan ook een heel grote eer om jou te mogen vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om jou te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

23-11-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee