27 november 2018 |
0
0

Ambachtelijk aan de slag bij Het Pieck

Het ambacht krijgt bij Het Pieck steeds meer aandacht. Zo zijn er, naast de cursus houtbewerken als oude bekende en leerbewerken als relatief nieuwe cursus, nu ook naailessen gestart die gegeven worden door Nolly Martens. Bij Atelier Martens kun je het hele jaar door instromen en alles leren over stof uitzoeken, knippen, naaien én het onderhoud van je (eigen) naaimachine. Nolly helpt je op weg met basispatronen die je naar eigen wens en maat aanpast. Maar liefst 2 avonden per week kun je terecht. Daarnaast zijn er workshops waarin een specifiek stuk gemaakt wordt. Op 13 december is dat een box of wikkelkleed, een super cadeau voor onder de kerstboom natuurlijk. 

De cursus houtbewerken werkt dit jaar met het thema ‘Vermeubelen van grootmoeders kastje’, wat uiteraard ook een tafel of stoel kan zijn. Je leert frezen, fineren, pen/gat-verbindingen maken of een verbinding door middel van een zwaluwstaart. Na de ontwerpfase ga je het object met zelf meegebrachte materialen maken, onder professionele begeleiding van Mark én met hulp van medecursisten. Alle handgereedschappen en machines die hiervoor nodig zijn staan tijdens de cursus ter beschikking, zoals onder andere een combinatie machine waarmee geschaafd, gezaagd en gefreesd kan worden. Natuurlijk staat het je vrij om, los van het thema, gewoon een kleinschalig meubeltje te ontwerpen en maken.

Direct in het nieuwe jaar start de cursus leerbewerken. Onder leiding van Lise Brunt ga je aan de slag met leermachines en gebruik je de aangeleerde technieken om bijvoorbeeld een leren tas of ander zelf ontworpen, uniek product te maken. Lise ontwerpt en maakt voornamelijk schoenen en ze kan je alle fijne kneepjes van het ambacht leren! Kijk voor meer informatie over de dagen en tijden waarop de cursussen gegeven worden op de website: www.hetpieck.nl

27-11-2018 © tekst en foto de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee