NOV 30
Wanneer:
19:30
Wie:
de Aleph
Wat:
expositie en podiumpresentatie ‘7 talenten-7 meesters’
Waar:
Voorste Venne

Afsluiting project ‘7 talenten – 7 meesters’

Voor het project ‘7 talenten-7 meesters’, dat voortkomt uit het door de gemeente ingezette ‘Cultuur op Koers’ en dat door Het Pieck is uitgezet, hebben 7 talenten tussen de 11 en 21 jaar een werk gemaakt naar het thema ‘Heusden 700, verbonden doorverhalen’. De talenten zijn één op één begeleid door een professional uit hun vakgebied, waardoor een mooie verdieping is ontstaan. Het project wordt afgesloten met een expositie en een feestelijke podiumpresentatie in de Voorste Venne.

De theatervoorstelling van Nikki van de Wiel en Maarten van de Broek opent het programma. Zij spelen, onder regie van hun meester Annelies Herfst, 2 kinderen die het Heusden van 1944 tot leven brengen. Het stuk is speciaal voor dit project geschreven door Fieke Opdam en speelt zich af ten tijde van de Stadhuisramp die in 1944 in Heusden plaats vond. Vervolgens zal zangeres Sofia Nadzharjan het zelf geschreven lied ‘Going to the water’ ten gehore brengen. Sofia is in Rusland geboren en kwam op haar 13e naar Nederland. Samen met haar meester Joosje Jochems, zangeres en zangcoach, verkende ze het thema ‘Heusden 700’ en kwam tot de vrije vertaling Heusden- huis – thuis. “Het liedje gaat meer over mij en hoe ik mij zelf thuis voel. Het gaat niet echt over thuis als een gebouw, meer over gevoelens en mensen die bij jouw thuis horen” aldus Sofia.

Ook wordt een (korte) film vertoond van Erin Pelders. Erin heeft een gevelsteen gemaakt en het proces van maken vastgelegd op film. De ontwikkeling van het idee en het schetsen vonden plaats in het atelier van kunstenaar en meester Monique Broekman. Het maken van de gevelsteen werd begeleid door keramist/kunstenaar Joris Link.

Van de andere talenten zijn de eindwerken te zien in de expositie. Melvin Erkemeij heeft een strip gemaakt van een monstertje dat in 1318 door een zandstorm in de Drunense Duinen onder het zand wordt bedolven. In 2018 wordt hij wakker door feestgeluiden en vertrekt naar Heusden om mee te vieren. Meester en striptekenaar Bas Heymans heeft Melvin begeleid in het ontwikkelen van een eigen stripfiguur en stripverhaal. Lara Kuipers heeft samen met haar meester en kunstenaar Wiesje Peels gezocht naar bijzondere verhalen en legendes uit de gemeente Heusden en deze op moderne wijze in verschillende portretten gefotografeerd. De portretten zijn afkomstig uit Heusden, Vlijmen, Drunen, Nieuwkuijk en Elshout.

Fleur Schipper heeft onder begeleiding van haar meester en kunstenaar/schilder Sabina Timmermans een schilderij gemaakt van kasteel d’Oultremont, voor omwonenden beter bekend als ‘het roze kasteel’. Ze heeft het kasteel in 3 verschillende tijdsperiodes geschilderd om het verstrijken van de eeuwen en de veranderingen die daarmee gepaard gingen te illustreren.

Het programma start op vrijdag 30 november om 19.30 uur in de theaterzaal van de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

21-11-2018 © tekst en foto de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee