Vincent Bijlo opent Jacob van Eyck Festival

De eerste editie van het Jacob van Eyck Festival 2018 gaat beginnen! Op vrijdagmiddag 26 oktober zwaaien de deuren open van het voormalige Heusdense stadhuis, en start het festival met een conference door cabaretier Vincent Bijlo. In verband met de viering van Heusden700 is het hele festival voor iedereen gratis te bezoeken.

Vincent Bijlo, net als Jacob van Eyck vanaf zijn geboorte blind, speelde al op jonge leeftijd blokfluit. Zo kwam hij al vroeg in aanraking met de virtuoze blokfluitmuziek van de Heusdense componist. En ook voor het carillon, Van Eycks andere specialisme, heeft Bijlo een bijzondere voorliefde. Afgelopen jaar nog bespeelde hij het machtige klokkenspel van de Dom in Utrecht, de plek waar Van Eyck zijn grote roem opbouwde.

Bijlo behaalde zijn eerste succes als cabaretier in 1988 met de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival. In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman Het Instituut, waarna nog 3 romans volgden. Als columnist schrijft hij onder meer driemaal per week voor het AD. Eerder schreef hij ook voor Trouw en NRC Handelsblad. Ook had hij regelmatig een radiocolumn bij BNR-nieuwsradio. Op NPO Radio 1 presenteerde hij 10 jaar lang wekelijks HollandDocRadio, het radiodocumentaire-programma van de NPS/VPRO/Publieke omroepen.

Na de conference opent de Heusdense wethouder Mart van der Poel officieel het festival, waarbij het eerste exemplaar van de festivalgids aan hem wordt uitgereikt. De gids is vanaf dat moment op alle festivallocaties verkrijgbaar voor € 5,-. Daarmee steunt u meteen ook de organisatie van het festival, de Stichting Jacob van Eyck Heusden.

Vanwege de viering Heusden700 is het gehele festival geheel gratis te bezoeken. Voor sommige programmaonderdelen, waaronder ook de opening met Vincent Bijlo, wordt aangeraden uw plaatsen te reserveren.

Vrijdag 26 oktober, 17.00 tot 18.30 uur, voormalig stadhuis, Pelsestraat 17, 5256 AT Heusden. Toegang gratis, reserveren aanbevolen. Ga naar www.jacobvaneyckfestival.nl of www.facebook.com/jacobvaneyckfestivalheusden/ voor meer informatie en reserveringen.

 

Cordevento, photo: Marco Borggreve

23-10-2018 © tekst organisatie Jacob van Eyck Festival, foto Vincent Bijlo: Shody Careman

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee