27 oktober 2018 |
0
0

Opvallende dubbele regenboog in Vlijmen

Een regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Het verbindt het aardse met het goddelijke. De zichtbare wereld valt even samen met het onzichtbare, magische en bovennatuurlijke. Een regenboog is betoverend mooi, maar uiterst vluchtig. Het oefent ons in loslaten.

Een dubbele regenboog komt niet zo vaak voor. Volgens Wikipedia is het: “Soms is door dubbele terugkaatsing van het zonlicht in de druppels buiten de gewone regenboog nog een tweede, zwakkere bij-regenboog te zien. De kleuren in deze secundaire regenboog staan in omgekeerde volgorde ten opzichte van die in de hoofd- of primaire regenboog en de kleurenband is breder. De primaire en secundaire boog worden tezamen veelal aangeduid als een “dubbele regenboog”. Tussen de beide bogen is de hemel donker in de zogenaamde donkere band van Alexander genoemd naar de Griekse filosoof Alexander van Aphrodisias (rond 200 na Chr) die dit verschijnsel als eerste beschreef.”

Zaterdagmiddag 27 oktober maakte H. de Wit rond 17.00 uur deze foto op de Wolput in Vlijmen van dit vrij zeldzame natuurverschijnsel.

27-10-2018 © tekst van de redactie, foto H. de Wit

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee