27 oktober 2018 |
0
0
DEC 08
Wanneer:
19:30
Wie:
Stichting Heusden Vesting Klassiek
Wat:
kerstconcert
Waar:
Grote of Catharijnekerk in Heusden-vesting

Messiah van G.F. Händel in Heusden-vesting

De sfeervolle Grote of Catharijnekerk met haar uitzonderlijke akoestiek in Heusden-Vesting is op zaterdagavond 8 december het decor voor een uniek kerstconcert, georganiseerd door de Stichting Heusden-Vesting Klassiek. Uitgevoerd wordt de Messiah van G.F. Händel.

De Messiah is misschien wel het mooiste Kerst Oratorium. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Heel bekend uit de ‘Messiah’ is het ‘Hallelujakoor’. Dat jubelstuk begon bij de première in 1742 aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten natuurlijk andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s voor een of twee solisten.

Uitvoerenden zijn een gerenommeerde solistencast, te weten: Heleen Koele-Sopraan, Oscar Verhaar-Countertenor, Seil Kim-Tenor, Huub Claessens –Bariton, alsmede Vocaal Ensemble Markant en Concerto Brabant onder leiding van dirigent Bernhard Touwen. Net als bij vorige concerten zullen in de kerk monitoren worden geplaatst om alle bezoekers een optimaal zicht te verschaffen. Aanvang van het concert op 8 december is om 19.30 uur. De kerk is open om 19.00 uur.

Kaarten à € 37,50 (inclusief het programmaboekje en koffie/thee in de pauze) kunnen worden besteld via internet op  www.heusdenvestingklassiek.nl. Informatie over de kaartverkoop op telnr. 06 51886959. De website geeft uitgebreide informatie over de solisten, het concert, het koor en de dirigent.

27-102018 © tekst en foto Stichting Heusden Vesting Klassiek

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee