01 oktober 2018 |
0
0

Laatste kans op Onvergetelijke Klanken en Kleuren

Aanstaande zondag 7 oktober is de laatste gelegenheid om van 13.00 tot 17.00 uur de expositie Onvergetelijke Klanken en Kleuren in de cultuurtoren van abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk te bezoeken. Op veel bezoekers heeft deze tentoonstelling een onvergetelijke indruk gemaakt. Kim Erkens vertelt deze middag over haar bijzondere project Vergeet-mij-liedje.  Speciaal voor het project van Honsoirde heeft zij drie videoportretten gemaakt van ouderen uit de gemeente die aan de ziekte dementie lijden. Het gaat om Fientje Scheij en Fons van Zon (De Herbergier) en de moeder van de secretaris van Honsoirde Anthony Fokker.

In overleg met hun familie heeft Erkens een liedje met een bijzondere waarde voor hen gezongen en dit gefilmd. Van 14.00 tot 14.30 uur vindt de 1e presentatie daarvan plaats in De la Courtzaal van de cultuurtoren en van 15.30 tot 16.00 uur de 2e presentatie.

Op de expositie belichten vijf kunstenaars: Romy van Rijckevorsel, Hans van de Ven, Kees van Cappellen, Thea Schulz en Inge van Rijsbergen vanuit hun eigen discipline het proces van dementeren. Ze tonen ouderdom, het verval en vervreemding, maar ook de tedere kwetsbare kant.

Zie ook: https://halloheusden.nl/2018/09/fascinerend-bijzonder-briljant-schokkend-en-knap/

5-10-2018 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee