08 oktober 2018 |
0
0

Gemeentelijke erepenning voor Dilia Nelissen

Mevrouw Nelissen-Peeters uit Vlijmen en Het Stuurhuis in Nieuwkuijk zijn al 50 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een halve eeuw geleden was er in Vlijmen voor huisvrouwen weinig te doen op het gebied van ontspanning en het volgen van cursussen. Dat was voor mevrouw Dilia Nelissen, samen met een enkele gelijkgestemden reden om op diverse plaatsen in het dorp te starten met creatieve activiteiten zoals bloemschikken, schilderen en pottenbakken. Na een aantal jaren werd onderdak gevonden in de voormalige landbouwschool in de Kerkstraat te Nieuwkuijk. Het Stuurhuis werd verbouwd en ging een bloeiende periode tegemoet met uitbreiding van het aantal activiteiten, zoals kooklessen.

Vanaf het begin, 50 jaar geleden, is Dilia Nelissen de drijvende kracht achter dit succesverhaal. Uit de voordracht: “Zij vervulde diverse coördinerende functies en heeft het centrum mede gemaakt tot wat het nu is: een bruisend creatief centrum met een groot aanbod aan cursussen en workshops, dat gemiddeld 700 cursisten per seizoen uit de gehele regio mag verwelkomen. Zo zorgt mevrouw Nelissen, samen met anderen ervoor dat er aan vele mensen uit de gemeente Heusden en omgeving mogelijkheden worden geboden om op een ontspannen manier hun creativiteit te ontwikkelen en – net zo belangrijk –  een gezellige avond met elkaar hebben. Een aantal cursussen bestaan al langere tijd en hebben een vaste groep deelnemers waaruit hechte vriendengroepen zijn ontstaan.” Uit handen van loco-burgemeester Peter van Steen kreeg mevrouw Dilia Nelissen op zondag 7 oktober vanwege haar zeer grote inzet voor creatief centrum Het Stuurhuis de erepenning van de gemeente Heusden uitgereikt.

8-10-2018 © tekst van de redactie, foto Dick Buskermolen

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee