Expositie met mooie foto’s for the fun

Zoveel hoofden, zoveel zinnen en zoveel verschillende foto’s op de expositie van Fotoclub Photo Shoot 4 Fun, die op 6 en 7 oktober het resultaat showde van de creativiteit van de leden. Het thema van dit jaar is Heusden700 en daarnaast is er eigen werk te zien, opdrachten zoals het alfabet, de rode draad en foto’s van de fotowedstrijd. Remco van Drunen won deze wedstrijd met zijn foto van de Heusdense brug.

Wethouder Peter van Steen opende de tentoonstelling in de Caleidoscoop met de onthulling van de winnende foto. Van Steen, die nu 4 maanden in functie is en kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft, zei te genieten van het wethouderschap. “Ik kom op heel veel plekken waar ik het bestaan niet van kende en ik zie heel veel nieuwe dingen.” Van Steen, die fotografeert met een toestel op de automatische stand, liet zich na de opening uitgebreid rondleiden door voorzitter Wil Gulpen, die sprak over de belangrijkheid van het maken van foto’s en het uitdragen van het resultaat daarvan. “Af en toe zijn ze wat minder technisch, niet altijd professioneel, maar altijd wel gemaakt met veel lol”.

Volgens Jo van Ooyen, al enkele jaren lid van deze fotoclub, zijn bij fotograferen drie dingen belangrijk: “diafragma, de tijd en de isowaarde”. Moeilijk vanwege de korte tijdspanne vindt hij het fenomeen Rode Draad, waarbij je een foto krijgt en 10 dagen de tijd om daarop te associëren met een nieuwe foto. Uitdagingen liggen er volgens hem ook in het jaarthema dat vorig de Moerputten was en dit jaar de Sint Jan in Den Bosch is. De resultaten van foto’s gemaakt met een letter uit het alfabet vrolijkten de hal van de Caleidoscoop op.

Volgens Ans van der Heijden (van de vos op het affiche) is Fotoclub Photo Shoot 4 Fun een erg gezellige vereniging, divers van samenstelling en uiteenlopend in leeftijd. Iedereen kan er naar hartenlust zijn inspiratie en ideeën kwijt. “De rode oortjes is zo’n idee, ontstaan omdat iemand zei dat hij van het fotograferen van een kevertje rode oortjes krijgt.” Achter een rood gordijn was de grap gevisualiseerd en kon de bezoeker zien waar de ‘kevertjesman’ en andere leden van de fotoclub rode oortjes van krijgen.

De expositie geeft een zeer divers beeld van de creativiteit, originaliteit en professionaliteit van deze 23 leden tellende club. Vanwege Heusden700 (zijn en) waren er veel foto’s te bewonderen van plaatselijke idyllische plekjes, genomen in verschillende seizoen, op diverse tijden van de dag, met gebruikmaking van filters en soms ook onbewerkt. Hoffotograaf van HalloHeusden, Ad van Kessel koos als zijn favorieten twee naast elkaar hangende panoramafoto’s, eentje met zwanen en een met lichtkogels, vanwege de strakke, doorlopende golvende beweging en de harmonie die deze foto’s uitstralen.

Uw verslaggeefster was het meest gecharmeerd van een foto, gemaakt door Tineke Struijk, met name door het vrij abstracte beeld van de Moerputtenbrug, de mooie compositie en de originele uitvoering. Struijk fotografeerde de brug door vanuit een kleine glazen bol, die ze op scherp wist te stellen. “Dat is een hele moeilijke tak van fotografie. Je ziet de wereld op zijn kop. Het lukt lang niet altijd, je moet alles mee hebben en op heel veel dingen letten.” Het is en blijft ook een kwestie van smaak.

 

6-10-2018 © tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

    Dank je wel voor het mooie verslag van onze tentoonstelling. Hopelijk zien we je volgend jaar op 5 en 6 oktober weer. We hopen de bezoekers dan weer te verrassen met mooie beelden.

    Met vriendelijke groet,

    Wil Gulpen
    Voorzitter fotoclub PS4FUN

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee