NOV 01 NOV 30
Wie:
Heemkundekring Onsenoort
Wat:
overzichtsexpositie Lips Automuseum
Waar:
bibliotheek Drunen

Expositie Lips Automuseum Drunen

In de maand november is er in de Bibliotheek van Drunen een overzichtsexpositie te zien van het Lips Automuseum Drunen samengesteld door Heemkundekring Onsenoort.

Omstreeks 1955 kocht autoliefhebber Max Lips, directeur van Lips Scheepsschroeven, een wrak, een Renault AX uit 1914, en restaureerde deze in een kleine werkplaats achter zijn woning in de Drunense Grotestraat. Dit markeert de start van een omvangrijke autoverzameling met een aantal bijzondere exemplaren, zoals een originele Spijker uit 1904. In 1972 werd er een markant museum geopend, ontworpen door Eftelingicoon en tekenaar Anton Pieck. In dit gebouw is nu Cultureel Centrum de Voorste Vennen gevestigd en is recent gerenoveerd. In 1987 verhuist het automuseum naar Rosmalen, waar het uiteindelijke in 2003 definitief de deuren heeft gesloten.

De gehele historie van het voormalige museum is door Heemkundekring Onsenoort in beeld gebracht op fotopanelen en in vitrines staan vele miniatuur oude auto’s. De samenstellers van de expositie hebben o.a. dankbaar gebruik kunnen maken van  het omvangrijke archief en de uitgebreide collectie miniatuurauto’s van Walther de Munnik, oud-bedrijfsleider van het museum. De expositie is te bekijken tijdens openingstijden van de Bibliotheek.

SPIJKER 1904, Model Tonneau, de meest bekende oldtimer uit de collectie van het automuseum

 

25-10-2018 © tekst bibliotheek Heusden, afb. HKK Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee