25 oktober 2018 |
0
0
NOV 01
Wanneer:
20:00
Wie:
bibliotheek Heusden
Wat:
KennisMakerslezing
Waar:
bibliotheek van Vlijmen

Bibliotheek komt met 5-gangen-menu

‘Natuurlijk eten, natuurlijk gezond’ is een KennisMakerslezing op donderdag 1 november in de bibliotheek van Vlijmen. Aanvang 20.00 uur. Deze lezing is onderdeel van het programma rondom Nederland Leest. De hele maand november staat de bibliotheek in het teken van Voeding.

In de bibliotheken is deze maand ook het gratis geschenkboek verkrijgbaar. Dit boek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. De auteurs zijn vijf specialisten die het thema elk vanuit hun eigen expertise en stijl benaderen. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

Voeding is een passie van voedingstherapeute, natuurgeneeskundig therapeut en herborist Marie Louise van Mook. Door haar ervaring weet zij dat gezonde voeding een enorme positieve verandering kan brengen op je dagelijks leven. In deze lezing vertelt Marie Louise over de rol van gezonde voeding (wat is gezond en waarom), en de invloed op ons lichaam. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun voeding, gezondheid en levensstijl. Ze doen dit omdat ze gezonder willen leven, afvallen of omdat ze zich minder goed voelen of zelfs ziek zijn.

Ook in de media en op tv is er veel aandacht voor gezonder leven, afvallen en een verantwoorde levensstijl. Er is veel te vinden op het internet over wat gezond is. Zodra je jezelf gaat verdiepen in gezonde voeding en dieet merk je dat er een wereld aan mogelijkheden is. Er is een enorm aanbod aan dieet boeken, programma’s en andere mogelijkheden. Je zult ontdekken dat de meningen van de diverse deskundige danig van elkaar kunnen verschillen.

Waar moet je beginnen?

Er wordt de laatste jaren enorm veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op ons lichaam en de resultaten zijn vaak verrassend en verschillen veel van wat lang werd aangenomen. Zoals vaak duurt het lang voordat nieuwe inzichten omarmd worden. Dat is jammer wat nu meer als ooit is er noodzaak om dingen te gaan veranderen. Mensen leven langer maar hebben meer last van overgewicht, vermoeidheid en ziekte die zich steeds jonger manifesteert.

In deze lezing gaan we de rol van gezonde voeding (wat is gezond en waarom), en de invloed op ons lichaam bespreken. Waarom lijnen/afvallen vaak niet werkt. Wat verkeerde voeding op lange termijn voor invloed heeft op je gezondheid. Dat wanneer je ziek bent, je met voeding veel kan doen om de situatie/ziekte te verbeteren. Dat het lichaam een enorm groot zelf herstellend vermogen heeft mits je dit met voeding juist aanstuurt. Dat gezond eten en afvallen, vooral een kwestie is van goed en lekker eten. Gezonde voeding kan een grote bijdrage leveren om fitter, gezonder en vol energie door het leven te gaan.

Programma bibliotheek Heusden

NATUURLIJK ETEN, NATUURLIJK GEZOND – Marie Louise van Mook, KennisMakerslezing donderdag 1 november 20.00 uur Vlijmen. Gratis, graag aanmelden via www.bibliotheekheusden.nl

WORKSHOP RESPECT VOOR JE ETEN – Coaching met Eefje, Drunen vrijdag 9 november 19.30 – 21.00 uur. Puber + Ouder 12,50 euro aanmelden www.bibliotheekheusden.nl

KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES – Karin Luiten, maandag 12 november Vlijmen, 5 euro voor leden 7,50 euro voor niet leden. Kaarten reserveren www.bibliotheekheusden.nl

HOE EET IK GEZOND? – Maartje Kamps – KennisMakerslezing, maandag 19 november 20.00 uur Drunen. Gratis, graag aanmelden via www.bibliotheekheusden.nl

SMAAK! De eetgewoontes van Brabant – Annelies van Wittenberghe, maandag 26 november – Vlijmen, 5 euro voor leden 7,50 voor niet leden. Kaarten reserveren www.bibliotheekheusden.nl.

25-10-2018 © tekst en afb. bibliotheek Heusden, foto Voeding: Marie Louise van Mook

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee